Peste 120.000 de funcționari ai primăriilor au încetat lucrul! Ce se întâmplă în Olt

România, în zodia protestelor! Sebastian Oprescu, preşedintele Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici, anunţă că, începând de astăzi, angajaţii din administraţia publică vor înceta lucrul, oamenii fiind nemulţumiţi că în legea salarizării unitare nu a fost introdusă o grilă pentru funcţionarii din acest domeniu. Proteste sunt și în județul Olt. Liderul Sindicatului din Administraţia Publică „Consilium”, Octavian Chelemen, spune că angajaţi din 96 de primării din judeţul Olt ar putea înceta să mai lucreze.

Sindicatul Naţional al Funcţionarilor Publici anunţă că la protestul de miercuri vor participa peste 120.000 de oameni. Sindicaliştii susţin că săptămâna următoare, în funcţie de forma în care legea va intra în dezbatere în Camera Deputaţilor, care este for decizional, va fi organizat un miting, potrivit Mediafax.

„Actuala forţă politică coordonatoare sfidează Constituţia României, exclude din legea salarizarii categoria administraţiei publice locale, sfideaza legea privind statutul funcţionarilor publici, care prevede că salarizarea se face prin lege, nu prin decizii ale Consiliului Local sau Judeţean. Cu toate că am încercat să corectăm aceste derapaje, mesajul nostru e că fără proteste nu se poate corecta această lege. Suntem nemultumiţi de faptul că nu a fost introdusă o grilă de salarizare pentru funcţionarii din administraţia publică”, a declarat Sebastian Oprescu.

Proteste sunt și în județul Olt. Liderul Sindicatului din Administraţia Publică „Consilium”, Octavian Chelemen, spune că angajaţi din 96 de primării ar putea să înceteze lucrul.

Legea salarizării unitare este dezbătută şi votată, luni, în plenul Senatului. Camera Deputaţilor este for decizional.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here