PNL sărbătorește, miercuri, 142 de ani de existență / Mesajul PNL Olt

Partidul Naţional Liberal împlineşte, miercuri, 24 mai, 142 de ani de existenţă, prilej cu care liderii organizațiilor județene din sudul țării se vor întâlni cu reprezentanții conducerii centrale a partidului, pentru marcarea evenimentului, în localitatea Ştefăneşti, judeţul Argeş, la Vila Florica, odinioară reședința Brătienilor.

Acolo se va afla și șeful PNL Olt, Ion Moisescu. Conducerea organizației a transmis și un mesaj, prin intermediul unui comunicat de presă.

„Astăzi, 24 mai 2017, Partidul Naţional Liberal împlineşte 142 de ani de existenţă şi este important să subliniem continuitatea şi statornicia Partidului Naţional Liberal în viața politică românească.

De numele și istoria Partidului Național Liberal se leagă cele mai importante evenimente din istoria modernă a României: instaurarea monarhiei constituționale (1866), obținerea independenței de stat (1877), ridicarea României la rang de regat (1881), Războiul de întregire a neamului și crearea României Mari (1918), adoptarea Constituției din 1923 și relansarea economică după criza din 1929–1933.

În toată această perioadă, liberalismul a devenit fundamentul ideologic pe care s-a construit România modernă, iar liberalii au acționat sub principiul «Prin noi înșine!», care este și astăzi deviza Partidului Național Liberal.

Partidul Național Liberal este promotorul libertății individuale, sociale, economice și politice, prin concepție, prin acțiune și prin tradiție.

Partidul Național Liberal este continuatorul gândirii liberale din România şi este preocupat în mod deosebit de a pune pe primul loc individul în fața societății, de egalitatea în fața legilor, de garantarea drepturilor și libertăților cetățenești, de toleranța în raport cu convingerile și opțiunile celorlalți”, se arată în comunicatul transmis de PNL Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here