Prima ediţie a Festivalului de folclor „Lică Militaru”, câştigată de Roxana Croitoru din Gorj

Imagine: http://romaniaregional.ro

Prima ediţie a Festivalului naţional de folclor „Lică Militaru”, desfăşurat vineri seară pe scena Casei de Cultură „Ileana Constantinescu” din Drăgăneşti-Olt, a fost câştigată de Roxana Croitoru din Gorj.

Calităţile interpretative ale Roxanei Croitoru au fost greu de diferenţiat pentru că toţi cei 18 participanţi la prima ediţie a festivalului s-au dovedit buni, potrivit preşedintelui juriului, conf. univ. dr. Gabriela Rusu-Păsărin.

Festivalul a fost transmis în direct de Televiziunea Română, pe canalul TVR 3, dar şi la Radio România Regional, Radio România Antena Satelor şi la MTVA – Radiodifuziunea ungară, emisiunile în limba română.

Dincolo de concurs, publicul a fost încântat de recitalurile unor îndrăgiţi interpreţi de muzică populară precum Nicolae Furdui Iancu, Ion Ghiţulescu, Gheorghe Roşoga, Ion Creţeanu, Ileana Constantinescu, Mariana Lungu. Pe scenă au evoluat şi tarafurile din Iancu Jianu Morunglav.

Principalul susţinător financiar al primei ediţii a Festivalului naţional de folclor „Lică Militaru” a fost Consiliul Judeţean Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here