Veste URIAȘĂ pentru tinerii fără locuințe din Olt /Noutățile vin de la Ministerului Dezvoltării

Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene va aloca, în acest an, peste 28 de milioane de lei pentru construirea a 154 de locuințe ANL în Olt.

Anunțul a fost făcut de ministrul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, Sevil Shhaideh, care a dat astfel un răspuns deputatului PSD de Olt Marius Iancu la întrebarea acestuia legată de fondurile care se vor aloca, în acest an, pentru construirea de locuințe destinate tinerilor olteni.

Conform răspunsului oferit de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, pentru județul Olt sunt alocate credite de angajament în cuantum de 28.845.000 lei, pentru contractarea a 154 de unități locative. Astfel, pentru proiectul privind construirea celor 20 de locuințe de pe strada Cireașov din municipiul Slatina, se elaborează studiul de fezabilitate, proiectul pentru construirea celor 54 de unități locative, pe strada Dragoș Vodă din municipiul Caracal se află în curs de contractare a lucrărilor de execuție, pentru proiectul de construire a 40 de locuințe, pe strada Aleea Tineretului din orașul Corabia, s-au demarat procedurile de achiziție publică a serviciilor de proiectare și lucrărilor de execuție, iar proiectul de construire a 40 de unități locative în orașul Balș se află în curs de contractare a serviciilor de actualizare a proiectului tehnic.

În răspunsul oferit de ministerul de resort, se arată că, în urma Acordului-Cadru de împrumut semnat între România și Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, cu perioadă de implementare 2017-2020, Agenția Națională de Locuințe are în plan construirea a câte 12 locuințe în orașul Drăgănești-Olt și în comunele Coteana, Nicolae Titulescu și Vișina.

”Autoritățile locale din Olt au depus solicitări la Agenția Națională pentru Locuințe pentru 720 de unități locative, așa că este nevoie de mult mai multe fonduri pentru a rezolva această problemă. Trebuie să facem eforturi comune pentru ca investițiile pentru construirea de locuințe pentru tineri să continue în toate municipiile, orașele și cele 15 comune, din județul Olt, care au solicitat ministerului locuințe ANL. Trebuie să încurajăm construirea de locuințe pentru tineri în mediul rural, pentru că numărul mare de cereri depuse de primarii comunelor din Olt ne arată că tinerii vor să rămână și să muncească în comunele natale, iar oferirea unei locuințe este un prim pas pentru a-i ține în țară. Dacă autoritățile locale au la dispoziție locuințe, atunci se poate rezolva și problema medicilor, a cadrelor didactice care fac naveta, dar și a altor specialiști de care este nevoie în comune”, a declarat deputatul Marius Iancu.

Deputatul de PSD de Olt Marius Iancu

 

Parlamentarul PSD susține că va urmări în continuare proiectele de investiții pentru construirea de locuințe pentru tineri și se va adresa ministerului ori de câte ori va fi nevoie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here