Slatina va redeveni, timp de 5 zile, capitala căluşului românesc/Noutăţile ediţiei

Foto: adevărul.ro

Sub egida Ministerului Educaţiei Naționale, a Consiliului Judeţean Olt şi a Primăriei Municipiului Slatina şi în organizarea Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt, Ansamblului Folcloric Profesionist „Doina Oltului”, a Palatului Copiilor „Adrian Băran” Slatina şi a Asociaţiei „Căluşarii Slatinei”, în perioada 6 -10 iunie, la Slatina se va desfăşura cea de-a XIX-a ediţie a Concursului Naţional al Copiilor „Căluşul Românesc”. 

La manifestările din acest an vor participa peste 2500 de copii din județele Alba, Argeș, Bihor, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Maramureș, Sălaj, Suceava, Timiș, Vaslui, Tulcea, Iași și Vâlcea și din peste 50 de localități din județul Olt, potrivit unui comunicat de presă al organizatorilor.

„Va fi nelipsită Parada portului popular de miercuri, 07.05.2017, începând cu ora 17,30. Micuții și virtuoșii artiști, dansatori, călușari, căiuți și călușeri, vor cuceri Slatina în această perioadă oferind slătinenilor în diverse locații spectacole demonstrative”, se precizează în comunicat.

Concursul se va desfășura pe scena amplasată  în aer liber – Esplanada Casei de  Cultură a Sindicatelor.

În cadrul acestei ediţii se va organiza şi o demonstrație călușerească pentru intrarea  ”Călușului în Cartea Recordurilor”.

 „Recordurile pe care vrem să le stabilim sunt:

  1. Cel mai mare număr de persoane care joacă călușul împreună” ;
  2. Cel mai numeros festival de folclor – Festivalul – Concurs Național pentru copii ”CĂLUȘUL ROMÂNESC”, ediția a XIX-a”;

Estimăm participarea la primul record a peste 1000 de persoane, iar pentru cel de-al doilea a peste 2500 de participanți”, se mai arată în comunicatul de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here