Noaptea INCENDIILOR în Olt: Case DISTRUSE de flăcări la Osica de Jos şi Vâlcele

După ce cu trei ore înainte casa unei familii din comuna olteană Osica de Jos a fost distrusă în parte de un incendiu izbucnit când cei din casă se pregăteau de culcare, nenorocirea s-a abătut, noaptea trecută, şi asupra unei familii din comuna Vâlcele, unde focul a fost mai aprig, aducând distrugeri teribile.

Alarma a fost dată aproape de miezul nopţii, la 112 fiind anunţat un incendiu în comuna Vâlcele, sat Bărcăneşti. Imediat de la Detaşamentul Slatina au plecat pompierii cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi, în scurt timp, salvatorii au început lupta cu flăcările.

„La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta cu la acoperişul casei şi la o anexă gospodărească. Pompierii au lichidat incendiul în limitele găsite, fiind distruse de flăcări acoperişul casei pe o suprafaţă de circa 130 de metri pătraţi şi bunurile din anexă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt, plutonierul major Alin Băsăşteanu.

Pompierii au reuşit să salveze bunurile din cele trei camere de locuit ale imobilului şi dintr-o bucătărie.

„Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost un scurtcircuit produs la un conductor electric defect”, a mai precizat purtătorul de cuvând al pompierilor.

Cu nci trei ore înainte de nenorocirea care s-a abătut asupra familiei din Vâlcele, locuinţa unei alte familii din comuna olteană Osica de Jos a suferit şi ea distrugeri serioase tot din cauza focului izbucnit când toţi ai casei se pregăteau să se culce. Focul a izbucnit într-o cameră de locuit, apoi a cuprins şi un hol.

„Intervenţia pompierilor a durat aproximativ o oră. Au ars textile, mobilier, electronice şi electrocasnice dintr-o cameră de locuit. Focul a degradat tocăria şi pereţii camerei, dar şi pereţii unui hol. Nu au existat victime”, a spus Alin Băsăşteanu.

Şi în acesz caz focul a pornit tot de la un scurtcircuit electric, produs la contorul electric.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here