Amenzi de aproape 2 miliarde lei vechi de la inspectorii de muncă în Olt

Cristian Ungureanu, şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt

Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Olt au desfășurat, în luna mai, peste 270 de actiuni de control, aplicând peste 200 de sancțiuni și dispunând peste 300 de măsuri pentru remedierea deficiențelor depistate.

Controalele au fost efectuate atât în domeniul relațiilor de muncă, cât și în domeniul securității și sănătății în muncă, verificările vizând majoritatea domeniilor de activitate ce se desfășoară în județ.

În urma a 277 de controale, inspectorii de muncă au aplicat 214 sancțiuni contravenționale în valoare de 189.500 de lei, din care amenzile pentru munca la negru au atins valoarea de 130.000 de lei.

Pentru remedierea deficiențelor constatate, inspectorii de muncă au dispus 339 de măsuri.

„Cele 290 de măsuri dispuse de inspectorii de muncă au vizat deficiențe referitoare la transmiterea contractelor individuale de muncă și a modificărilor acestora în Revisal, la termenele prevazute de H.G. nr.500/2011, la aspecte privitoare la plata lunara a drepturilor salariale la data înscrisă în contractul individual de muncă, la neacordarea repausului săptămânal și a concediului de odihnă, la acordarea și verificarea folosirii echipamentului individual de protecție și la evaluarea riscurilor pentru accidentare și îmbolnăviri profesionale”, a precizat șeful ITM Olt, Cristian Ungureanu.

Tot luna trecută, angajatorii au comunicat nu mai puțin de 14 evenimente în care au fost implicați tot atâția lucrători, cinci dintre ei fiind declarați cu incapacitate temporară de muncă. Două persoane și-au pierdut viața în accidentele de muncă suferite, alți șapte oamenii fiind accidentati ușor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here