Prysmian Slatina va inaugura, săptămâna viitoare, noua fabrică din Parcul Industrial

Foto: Semnalul Oltului

Prysmian Cabluri şi Sisteme Slatina, parte a grupului italian Prysmian, va inaugura marți, 13 iunie, noua fabrică de cabluri de fibră optică construită în parcul industrial de la marginea orașului. Este vorba despre cea mai mare investiţie de profil din Europa, anunță compania, care a preluat în 2005 unitatea de producție înființată în 1973, de la Pirelli, potrivit economica.net

Noua unitate ce urmează a fi inaugurată marți este practic o extensie a celei vechi.

Construcția noii secții unde se fabrică fibră optică a început în 2015, pe un teren de 17 hectare achiziționat de la Primăria Slatina cu circa 3,4 milioane de lei, proiect finalizat la finele anului trecut, potrivit OLT-ALERT.

Noua investiție a costat 22 de milioane de euro, potrivit site-ului companiei, capacitatea de producţie a fabricii urmând să ajungă la opt milioane de kilometri, față de 4,5 milioane de kilometri în prezent. În prima fabrică lucrează deja 1.400 de angajați români.

Prysmian Group vinde anual în valoare de 7,5 miliarde de euro în 2016, are subsidiare în 50 de țări și 82 de fabrici, 17 centre de cercetare și dezvoltare și 21.000 de angajați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here