Două CRIME în doar o săptămână în Olt/Un bărbat și-a UCIS tatăl cu SECUREA, altul și-a omorât mama în bătaie

Două crime oribile au zguduit Oltul în doar o săptămână, în ambele cazuri fiind vorba de copii care și-au ucis unul dintre părinți. Dacă într-un caz mama unui bărbat din localitatea Tufeni a decedat după ce a primit bătaie de la cel căruia i-a dat naștere, în celălalt caz un bătrân a avut parte de o moarte și mai groaznică, dându-și duhul sub mai multe lovituri de secure primite în cap de la fiul său.

În acest din urmă caz, este vorba de un bărbat de 39 de ani, din comuna Radomirești, care în urmă cu o săptămână a cășunat pe tatăl său, pe care l-a lovit în mod repetat cu o secure până când bătrânul și-a dat duhul.

„S-a reţinut că, în după-amiaza zilei de 31.05.2017, inculpatul BGR a exercitat acte de violenţă fizică asupra tatălui său, în vârstă de 79 de ani, pe care l-a lovit, în mod repetat, cu o secure în zona capului, provocându-i leziuni traumatice care au condus la decesul acestuia”, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.

În noaptea de 1 spre 2 iunie, procurorii au dispus reținerea făptașului pentru 24 de ore. Ulterior, au solicitat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Olt arestarea preventivă a inculpatului, măsură dispusă pentru o durată de 30 de zile.

Și-a bătut, până la moarte, mama

O crimă similară a avut loc în 30 mai, în localitatea olteană Tufeni, unde un bărbat de 51 de ani și-a bătut mama așa de crunt, cu pumnii și picioarele, încât aceasta avea să moară câteva că zile mai târziu.

„În fapt, s-a reţinut că la data de 30.05.2017 inculpatul  a exercitat acte de violenţă fizică asupra mamei sale în vârstă de 85 de ani, pe care a lovit-o cu pumnii şi picioarele, provocându-i leziuni traumatice, respectiv fracturi costale şi rupturi hepatice care au condus la decesul acesteia, survenit la data de 03.06.2017”, spun procurorii.

Bărbatul a fost reținut luni, 5 iunie, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt să solicite judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Olt arestarea preventivă a inculpatului, pentru o durată de 30 de zile.

Procurorii mai precizează că „punerea sub învinuire a unei persoane suspecte sau punerea în mişcare a acţiunii penale pentru o persoană inculpată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot în nicio situaţie să înfrângă principiului prezumţiei de nevinovăţie”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here