A început Bac-ul. Peste 2.500 de absolvenți ai liceului susțin, în Olt, examenul maturității

Emoţii mari, marți, pentru mai bine de 2.500 de absolvenţii de liceu din Olt, care au intrat în focurile examenului de bacalaureat. Prima probă a fost cea orală la Limba şi literatura română.

Prima sesiune a examenului maturității a început marţi, 6 iunie, cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, testarea urmând a se desfăşura și mâine.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean, Mirela Paraschiv, în Olt pentru susținerea primei probe a Bacalaureatului s-au înscris 2.534 de candidați, dintre care 1.738 au fost programaţi să susţină proba de marți, iar 796 miercuri.

În 8 şi 9 iunie va avea loc proba orală la limba maternă, iar în 9 iunie şi 12-13 iunie, candidaţii vor susţine proba de competenţe digitale. Probele orale se încheie cu evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, programată între 14 şi 16 iunie.

Subiectele pentru probele orale de limba română şi limba maternă cuprind texte literare şi nonliterare, funcţionale şi nonfuncţionale, cu un grad de complexitate care să permită tratarea lor integrală în maximum 10-15 minute.

Rezultatul obţinut de fiecare candidat la proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, respectiv în limba maternă nu se exprimă prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competenţă – experimentat, avansat şi mediu.

Probele scrise vor începe în 26 iunie cu limba şi literatura română, 27 iunie – limba şi literatura maternă, 28 iunie – proba obligatorie a profilului şi specializării (matematică sau istorie), 30 iunie – proba la alegere a profilului şi specializării.

Rezultatele primei sesiuni a Bacalaureatului vor fi afişate în 5 iulie, până la ora 16.00 şi în aceeaşi zi vor putea fi depuse contestaţiile, afişarea rezultatelor finale fiind programată în 10 iulie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here