Peste 100 de dosare penale în minivacanța de Rusalii și peste 1.200 de amenzi, în Olt

Polițiștii din Olt, pe străzi în efective sporite în minivacanța de 1 iunie și Rusalii, au fost nevoiți să deschidă peste 100 de dosare penale pentru infracțiuni depistate în cele cinci zile libere de care s-au bucurat oltenii. Oamenii legii au aplicat și peste 1.200 de amenzi în valoare totală de aproape trei miliarde de lei vechi.

Astfel, în perioada 1 – 5 iunie, poliţiştii de la ordine publică, de la rutieră, din de la serviciul de investigaţii criminale, de la investigarea criminalității economice, transporturi, din cadrul formaţiunilor de arme, explozivi şi substanţe periculoase şi luptători de intervenţie rapidă au efectuat peste 45 de acțiuni, în urma cărora au fost întocmite dosare penale pentru comiterea a 103 infracţiuni.

De asemenea, au fost aplicate 1.215 sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 299.000 lei.

„Din totalul amenzilor contravenţionale, 73 au fost la Legea nr. 61/1991 privind ordinea și liniștea publică, 1.104 au vizat încălcări ale O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, nouă pentru consum de alcool la volan şi 563 pentru conducere cu viteză excesivă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Olt, agentul principal Alexandra Dicu.

Totodată, au fost retrase 18 certificate de înmatriculare și au fost reținute 57 de permise de conducere, dintre care 14 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice și 18 pentru viteză excesivă.

De asemenea, poliţiştii au intervenit la 419 solicitări venite din partea cetățenilor, majoritatea prin intermediul serviciului 112.

În minivacanța de 1 Iunie și Rusalii, aproximativ 200 de polițiști olteni au acționat zilnic pentru siguranța cetățenilor.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here