Lider de la vârful PNL Olt, găsit INCOMPATIBIL de Agenția Națională de Integritate

Exif_JPEG_420

Ionela Nicoleta Gherghiță, prim-vicepreședinte al PNL Olt, s-a aflat, vreme de mai bine de un an, în stare de incompatibilitate, potrivit Agenției Naționale de Integritate (ANI).

Inspectorii de integritate susțin că, în timpul în care femeia avea calitatea de consilier local în orașul Corabia, două firme aparținând soțului său au făcut afaceri cu primăria și cu mai multe instituții publice finanțate de la bugetul local.

„În perioada 21 iunie 2012 – 31 octombrie 2013, S.C. Cora Termoinstal S.R.L și S.C. Fereastra Cora S.R.L. (societãți comerciale la care soțul persoanei evaluate deține calitatea de asociat și funcția de administrator) au desfãșurat operațiuni comerciale de furnizare bunuri în baza facturilor fiscale, cu Primãria orașului Corabia, Colegiul Național “Al. I. Cuza”, Colegiul Tehnic “Danubius” și Centrul de execuție bugetarã Școala Gimnazialã “Mihai Eminescu”, în cuantum de 66.363,42 Lei, încãlcând astfel dispozițiile art. 90, alin (1) și (2) din Legea nr. 161/2003”, se arată în raportul ANI.

Citește și Șapte rețineri în cazul traficanților de droguri din Slatina. Brancardierul de la Spitalul Județean, reținut și el

Persoana evaluată a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiazã – de a fi asistată sau reprezentată de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le considerã necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris, mai precizează inspectorii de integritate.

Citește și Bucureștean REȚINUT de procurorii din Olt pentru tentativă de omor calificat

Potrivit Legii 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, „consilierii locali şi consilierii judeţeni care au funcţia de preşedinte, vicepreşedinte, director general, director, manager, administrator, membru al consiliului de administraţie sau cenzor ori alte funcţii de conducere, precum şi calitatea de acţionar sau asociat la societăţile comerciale cu capital privat sau cu capital majoritar de stat ori cu capital al unei unităţi administrativ-teritoriale nu pot încheia contracte comerciale de prestări de servicii, de executare de lucrări, de furnizare de produse sau contracte de asociere cu autorităţile administraţiei publice locale din care fac parte, cu instituţiile sau regiile autonome de interes local aflate în subordinea ori sub autoritatea consiliului local sau judeţean respectiv ori cu societăţile comerciale înfiinţate de consiliile locale sau consiliile judeţene respective. Prevederile alin. (1) se aplică şi în cazul în care funcţiile sau calităţile respective sunt deţinute de soţul sau rudele de gradul I ale alesului local”.

Citește și Criminalul din Olt care și-a ucis mama în bătaie, arestat preventiv pentru 30 de zile

Citește și Peste 100 de dosare penale în minivacanța de Rusalii și peste 1.200 de amenzi, în Olt

Ioana Nicoleta Gherghiță este președinte al PNL Corabia, iar din 21 aprilie, anul acesta, ocupă și funcția de prim-vicepreședinte al PNL Olt.

Citește și Sume imense de bani găsite de polițiști în locuința brancardierului de la Spitalul Slatina, suspectat de trafic de droguri

Citește și Fostul boxer slătinean Leonardo Marinete, trimis în judecată pentru șantaj

Citește și Traficanți de droguri din Slatina, umflați de polițiști/Din rețea făceau parte și angajați al Spitalului Județean

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here