Fostul boxer slătinean Leonardo Marinete, trimis în judecată pentru șantaj

Foto: Facebook

Dosarul în care fostul boxer slătinean Leonardo Marinete a fost arestat preventiv sub acuzația de șantaj a fost trimis în instanță de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina.

Anunțul a fost făcut, marți, printr-un comunicat de presă, de Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina.

„Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina au dispus, la data de 31,05.2017, trimiterea în judecată a inculpatului Marinete Leonardo Emilian, arestat preventiv, pentru infracțiunea de șantaj, prevăzută de art. 207, alin. 1, 2 și 3 din Codul Penal”, se arată în comunicatul Parchetului.

În cuprinsul rechizitoriului s-a reținut că, în perioada 3 – 9 mai 2017, fostul pugilist a constrâns o tânără, persoană vătămată, să îi dea o sumă de bani, amenințând-o că, în caz contrar, o să dea în vileag o înregistrare video compromițătoare. Înregistrarea conținea un act sexual pe care persoana vătămată l-a avut cu sportivul.

„Astfel, inculpatului Marinete Leonardo Emilian a discutat telefonic și prin intermediul aplicației WhatsApp cu persoana vătămată, căreia i-a trimis un screenshot de pe o înregistrare video, de la minutul 09:29, în care persoana vătămată întreține un act sexual, și i-a solicitat o sumă de bani pentru a nu da în vileag înregistrarea compromițătoare, fapt pentru care, în ziua de 08.05.2017, persoana vătămată a sesizat organele de poliție judiciară din cadrul Poliției Municipiului Slatina”, se arată în rechizitoriul procurorilor.

Ulterior, în ziua de 9 mai, tânăra și fostul boxer au stabilit să se întâlnească în zona Complexului comercial Winmarkt (fostul magazin Oltul din Slatina), pentru a-i fi remisă inculpatului suma de bani cerută.

„În jurul orelor 12.25, în zona complexului comercial menționat, inculpatul Marinete Leonardo Emilian a fost surprins în flagrant de către organele de cercetare penală în timp ce primea de la persoana vătămată o parte din suma solicitată”, se mai precizează în rechizitoriul procurorilor.

Bărbatul, de 34 de ani, a fost reținut pentru 24 de ore și, ulterior, arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile. Împotriva acestei măsuri luate de Judecătoria Slatina fostul pugilist a formulat contestație, dar Tribunalul Olt i-a respins apelul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here