Șapte rețineri în cazul traficanților de droguri din Slatina. Brancardierul de la Spitalul Județean, reținut și el

Șapte persoane dintre cele 45 audiate marți de procurorul DIICOT în cazul traficanților de droguri din Slatina ridicați de polițiști au fost reținute noaptea trecută. Printre cei reținuți se numără și angajatul Spitalului Județean de Urgență Slatina, Ilie Leonard Lale, brancardier la Morga unității sanitare. 

Potrivit unor surse din Poliție, cele șapte persoane au fost reținute după mai bine de 12 ore de audieri, în jurul orei 01.00. În total, 45 de persoane au fost audiate la sediul Serviciului de Combaterea a Criminalității Organizate din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Olt, printre care și cei 15 membri ai rețelei care se ocupa cu traficul de droguri, dar și mulți consumatori.

Citește și Lider de la vârful PNL Olt, găsit INCOMPATIBIL de Agenția Națională de Integritate

Polițiștii de la Combaterea Criminalității Organizate Olt au efectuat, marți dimineață, sub coordonarea unui procuror DIICOT, cinci percheziții domiciliare în Slatina pentru destructurarea unui grup infracțional care ar fi comercializat, vreme de doi ani, stupefiante către diverse persoane din județ. Din rețea făceau parte și angajați ai Spitalului Județean de Urgență Slatina.

Citește și Criminalul din Olt care și-a ucis mama în bătaie, arestat preventiv pentru 30 de zile

În timpul perchezițiilor, de la domiciliile vizate au fost ridicate 19 plicuri cu substanțe etnobotanice, alte 30 de grame de aceleași substanțe, trei plicuri conținând o

Citește și Sume imense de bani găsite de polițiști în locuința brancardierului de la Spitalul Slatina, suspectat de trafic de droguri

De asemenea, oamenii legii au ridicat opt telefoane mobile și un pistol cu bile de calibru 4,5 milimetri.

Citește și Bucureștean REȚINUT de procurorii din Olt pentru tentativă de omor calificat

Din locuința brancardierului implicat în vânzarea de droguri, Ilie Leonard Lale, polițiștii au ridicat peste 1,6 miliarde lei vechi și peste 6.000 de euro. În vizorul Poliției se află și o asistentă medicală a Spitalului Județean de Urgență Slatina, care lucrează în secția Recuperare.

Citește și Fostul boxer slătinean Leonardo Marinete, trimis în judecată pentru șantaj

Potrivit anchetatorilor, din 2015, când grupul infracțional a fost constituit, și până în prezent, membrii rețelei de traficanți au vândut în județ cel puţin 10 kilograme de droguri şi substanţe succeptibile de a avea efecte psihoactive, totul în valoare de aproximativ 250.000 lei.

Grupul ar fi fost constituit de slătineanul Marius Ionuţ Iordache, ajutat de o femeie tot din municipiul-reședință de județ.

Pentru cele șapte persoane reținute procurorii DIICOT vor cere instanței competente, în cursul zilei de astăzi, emiterea unor mandate de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here