START la cea de-a XIX-a ediţie a „Căluşului Românesc” la Slatina/Mii de copii din 16 județe participă

Cea de a XIX-a ediţie a Concursului Naţional de Copii „Căluşul Românesc” a debutat, miercuri, la Slatina, unde dansatorii şi instrumentiştii sosiți din nu mai puțin de 16 județe au oferit demonstraţii de virtuozitate artistică în fața a trei instituții publice, Inspectoratul Şcolar Județean, Primăria Slatina şi Consiliul Judeţean Olt.

Urmează ca, începând cu ora 18.00, formațiile de călușari să participe la tradiționala paradă a portului popular, care se va desfășura pe bulevardul Alexandru Ioan Cuza, de la Casa Tineretului până pe esplanada de la Casa Sindicatelor, acolo unde călușarii vor evolua în concurs pe scena ridicată lângă fântâna arteziană.

La manifestările din acest an participă peste 2.500 de copii din județele Alba, Argeș, Bihor, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Maramureș, Sălaj, Suceava, Timiș, Vaslui, Tulcea, Iași și Vâlcea și din peste 50 de localități din județul Olt, potrivit unui comunicat de presă al organizatorilor.

Anul acesta „Călușul Românesc” este gândit să intre în Cartea Recordurilor. Organizatorii acestei ediții pregătesc o demonstrație călușerească de forță care, prin numărul record al dansatorilor, peste 1.000 de dansatori, ar urma să intre în Cartea Recordurilor. O performanță similară se așteaptă și ca număr de participanți la festival.

Organizatorii evenimentului sunt Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt, Ansamblului Folcloric Profesionist „Doina Oltului”, Palatului Copiilor „Adrian Băran” Slatina şi Asociaţia „Căluşarii Slatinei”, care se bucură de sprijinul Consiliului Judeţean Olt şi al Primăriei Slatina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here