Traficanții de droguri din Slatina, ARESTAȚI PREVENTIV pentru 30 de zile

Pe numele celor șapte traficanți de droguri din Slatina săltați marți de polițiștii de la Combaterea Criminalității Organizate Olt și reținuți după audieri pentru 24 de ore au fost emise mandate de arest preventiv pe o perioadă de 30 de zile.

Citește și Oltul, sub Cod Galben de ploi, furtuni și grindină /Precipitațiile pot ajunge la 70 l/mp

Este vorba de Marius Ionuţ Iordache, zis „Atomenu”, liderul grupării, Claudiu Silviu Manda, Marius Ionuţ Manda, Ana Lilea, Petrişor Rareş Denghel, Cezar Bogdan Jumate şi Ilie-Leonard Lale, brancardierul de la Morga Slatina, pe care procurorii DIICOT i-a prezentat, miercuri, judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Olt cu propunere de arestare preventivă.

Citește și Lider de la vârful PNL Olt, găsit INCOMPATIBIL de Agenția Națională de Integritate

„Admite propunerea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Olt nr. 17D/P/2016 din 07.06.2017 şi dispune arestarea preventivă a inculpaţilor: IORDACHE MARIUS-IONUŢ, MANDA CLAUDIU-SILVIU, MANDA MARIUS-IONUŢ, LILEA ANA, DENGHEL PETRIŞOR-RAREŞ, JUMATE CEZAR-BOGDAN, LALE ILIE-LEONARD, zis „Doc” sau „Leo”, în prezent deţinuţi în Arestul IPJ Olt, pe o perioadă de 30 de zile, de la data de 07.06.2017 până la data de 06.07.2017, inclusiv. În baza art.230 C. proc. pen., se vor emite mandate de arestare preventivă”, se arată în încheierea instanței. Decizia nu este definitivă, inculpații putând formula contestații în termen de 48 de ore de la pronunțare.

Citește și Criminalul din Olt care și-a ucis mama în bătaie, arestat preventiv pentru 30 de zile

Polițiștii de la Combaterea Criminalității Organizate Olt au efectuat, marți dimineață, sub coordonarea unui procuror DIICOT, cinci percheziții domiciliare în Slatina pentru destructurarea unui grup infracțional care ar fi comercializat, vreme de doi ani, substanțe interzise către diverse persoane din județ. Din rețea făceau parte și angajați ai Spitalului Județean de Urgență Slatina.

Citește și Bucureștean REȚINUT de procurorii din Olt pentru tentativă de omor calificat

În timpul perchezițiilor, de la domiciliile vizate au fost ridicate 19 plicuri cu substanțe etnobotanice, alte 30 de grame de aceleași substanțe, trei plicuri conținând o substanță albă și 13 plicuri cu material vegetal uscat.

Citește și Peste 100 de dosare penale în minivacanța de Rusalii și peste 1.200 de amenzi, în Olt

De asemenea, oamenii legii au ridicat opt telefoane mobile și un pistol cu bile de calibru 4,5 milimetri, peste 1,6 miliarde lei vechi peste 6.000 de euro și 100 de dolari.

Citește și START la cea de-a XIX-a ediţie a „Căluşului Românesc” la Slatina/Mii de copii din 16 județe participă

Potrivit anchetatorilor, din 2016, când grupul infracțional a fost constituit, și până în prezent, membrii rețelei de traficanți au vândut în județ cel puţin 10 kilograme de droguri şi substanţe succeptibile de a avea efecte psihoactive, totul în valoare de aproximativ 250.000 lei.

Citește și Deputatul de Olt Marius Iancu spune de ce crede că Legea salarizării e una corectă

Grupul a fost constituit de slătineanul Marius Ionuţ Iordache, ajutat de o femeie tot din municipiul-reședință de județ.

Citește și Cadavrul unei femei din Olt a fost găsit într-o fântână/Trupul neînsuflețit, scos afară de pompieri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here