Firme din Vâlcea și Sibiu, prinse în Olt cu lemne în afara legii/Ce au pățit

Polițiștii olteni au descoperit, zilele trecute, două autovehicule aparținând unor societăți comerciale din alte județe care transportau material lemnos în afara legii, în sensul că marfa nu corespundea cu datele din documentele de însoțire. Oamenii legii s-au arătat nemiloși, aplicând în cele două cazuri sancțiuni drastice. Lemnele au fost confiscate.

Poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 6 Poliţie Rurală Găneasa, împreună cu poliţişti din cadrul Serviciului Ordine Publică, au depistat în trafic, vinerea trecută, pe D.N. 64, pe raza comunei Strejeşti, un bărbat din localitatea Perişani, județul Vâlcea, în timp ce conducea o autoutilitară care tracta o semiremorcă, transportând material lemnos.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că autoutilitara aparţine unei societăți comerciale din municipiul Sibiu.

Reprezentanţii Ocolului silvic Slatina au efectuat inventarierea  materialului lemnos, constatând că acesta nu corespunde din punct de vedere al volumului, al speciei şi al numărului de piese cu datele din aviz, încălcând astfel prevederile legale în domeniul silvic.

„Persoana juridică în cauză a fost sancționată cu amendă contravențională în cuantum de 15.000 lei, iar cantitatea de 30,18 metri cubi material lemnos a fost confiscată şi predată Ocolului silvic Slatina”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Olt, agentul principal Alexandra Dicu.

Cu doar o zi înainte, polițiștii din cadrul acelorași structuri locale au oprit, pentru control, un ansamblu de vehicule format dintr-o autoutilitară şi o remorcă ce transportau buşteni.

Și în acest caz, polițiștii au constatat că materialul lemnos transportat nu corespunde din punct de vedere numeric cu materialul lemnos înscris în avizele de însoţire primare, care au fost prezentate pentru control de către conducătorul auto.

„În vederea inventarierii şi măsurării a întregii cantităţi de material lemnos de către reprezentanţii Ocolului silvic, s-a stabilit faptul că, o societate comercială cu sediul în comuna Dăeşti, județul Vâlcea, deţine ansamblul de vehicule mai sus menţionat și a transportat cantitatea de 5,82 mc lemn rotund pentru cherestea specia plop euramerican (buşteni), care nu corespunde din punct de vedere al volumului şi diametrelor cu datele înscrise în avizele de însoţire primare prezentate. De asemenea, societatea respectivă a transportat cantitatea de 8,54 mc de aceeaşi esenţă şi specie, care nu corespunde din punct de vedere al volumului cu datele înscrise în aceleaşi avize şi care nu a putut fi identificată după dimensiuni şi volum”, a precizat reprezentanta IPJ Olt.

Firma în discuție a fost amendată cu 15.000 de lei lei pentru nerespectarea prevederile Legii nr. 171/2010 privind sancționarea și stabilirea contravențiilor silvice și s-a dispus confiscarea cantităţii de  5,82 mc de lemn rotund, care a fost predată în custodie reprezentanţilor Ocolului Silvic Slatina.

„Totodată, a fost dispusă măsura obligării la plată a contravalorii cantităţii de 8,54 mc lemn rotund pentru cherestea specia plop euramerican în sumă de 1451,8 lei”, a mai spus Alexandra Dicu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here