INCREDIBIL/Un bărbat din Olt, prins de polițiști în COMĂ ALCOOLICĂ la volan

Polițiștii olteni cercetează mai multe persoane depistate că se urcaseră la volan sub influența băuturilor alcoolice. Cel mai grav caz este, de departe, cel al unui bărbat depistat la volan cu o concentrație de 2,03 mg/l alcool pur în aerul expirat, procentul de alcool indicând faptul că șoferul se afla în comă alcoolică.

Bărbatul în cauză are 42 de ani, este din comuna Bălteni și a fost depistat, vineri, în timp ce, cu puteri inexplicabile ținând cont de starea de beție cruntă în care se afla, își conducea autoturismul pe drumul județean 653, Recea – Bălteni.

„Bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o concentrație de 2,03 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorului auto i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Olt, agentul principal Alexandra Dicu.

Șoferul este cercetat acum sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Conducătorul auto din Bălteni nu este singurul depistat beat la volan de oamenii legii. Sâmbătă, polițiștii rutieri au depistat un bărbat, de 49 ani, din municipiul Slatina, în timp ce conducea un autoturism pe strada Basarabilor, din aceeași localitate, având o concentrație de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tot sâmbătă, polițiștii olteni au oprit în trafic un bărbat, de 41 de ani, din comuna Osica de Sus, care a fost supus testului cu aparatul alcooltest. S-a descoperit că șoferul avea o concentrație de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Toți aceștia urmează să dea socoteală acum în fața organelor de anchetă.

De asemenea, astăzi oamenii legii au depistat un bărbat, de 41 ani, din municipiul Caracal, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 642, pe raza comunei Gostavățu, având o concentrație de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul autoturismului a refuzat recoltarea de probe biologice, astfel că șoferul este cercetat nu doar pentru că conducea băut, ci și pentru „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”.

Tot în cursul zilei de azi, polițiștii au depistat un bărbat, de 31 ani, din municipiul Caracal, în timp ce conducea un autoturism pe strada Mărului, din localitate, având o concentrație de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Beție pe două roți

Nu doar șoferii pleacă băuți la volan. Vinerea trecută, un bărbat, de 45, ani, din comuna Iancu Jianu, în timp ce se deplasa pe raza comunei, în calitate de biciclist, s-a dezechilibrat şi a căzut, lovindu-se de partea carosabilă.

Testată de polițiști cu aparatul alcooltest, s-a descoperit că bărbatul băuse cantități mari de alcool, rezultând o concentraţie de 1,61 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, bărbatului i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. El este cercetat de oamenii legii sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here