Inculpatul Darius Vâlcov, sprijin pentru Dragnea în încercarea de a scăpa de Grindeanu

Fostul primar al Slatinei, senator și ministru al Finanțelor, în prezent judecat în două dosare pentru fapte de corupție, a fost prezent la ședința Comitetului Executiv al PSD unde s-a discutat plecarea lui Sorin Grindeanu din fruntea guvernului. El a luat cuvântul criticând, la unison cu prietenul său Dragnea, activitatea executivului în privința aplicării programului de guvernare al PSD.

Darius Vâlcov a luat parte la ședință ca ”specialist” care a lucrat la programul de guvernare al PSD și care, printr-un discurs critic, să pună presiune pe actualul premier să demisioneze din funcție, dând astfel o mână de ajutor amicului său Liviu Dragnea.

Relația de prietenie dintre Vâlcov și Dragnea s-a solidificat în ultimii ani. Atât de apropiați sunt cei doi, încât Liviu Dragnea, la solicitarea lui Vâlcov, a lăsat Oltul fără un secretar de stat, mazilindu-l pe Cătălin Rotea din această funcție doar pentru că acesta, denunțător în cel de-al doilea dosar în care Darius Vâlcov a fost trimis în judecată, a refuzat să își schimbe declarația dată în fața procurorilor DNA, lucru pe care i-l solicitase fostul ministru al Finanțelor.

______________________________________________

În ciuda criticilor aduse, în loc să accepte să demisioneze, premierul Sorin Grindeanu a lansat un atac împotriva liderilor PSD și a lui Liviu Dragnea în ședința Comitetului Executiv al PSD. El le-a spus acestora că la scandalul pe OUG 13 nu au făcut nimic, dar că acum vor să-i dea Guvernul lui Klaus Iohannis.

Ulterior, Sorin Grindeanu i-a cerut lui Liviu Dragnea demisia și a părăsit clădirea parlamentului. Comitetul Executiv al PSD a aprobat, cu majoritate de voturi, retragerea sprijinului politic lui Grindeanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here