Șase din cei șapte traficanți de droguri din Slatina arestați rămân după gratii

Șase din cei șapte traficanți de droguri din Slatina arestați săptămâna trecută rămân după gratii, a decis Curtea de Apel Craiova, respingând contestațiile formulate de inculpați la măsura arestării preventive solicitată de procurorii DIICOT și admisă de Tribunalul Olt.

Într-un singur caz magistrații craioveni au modificat decizia Tribunalului Olt. Este vorba de inculpata Ana Lilea, care a fost scoasă din arest și căreia i se va aplica măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

„Respinge, ca nefondate, contestaţiile formulate de inculpaţii Lale Ilie Leonard, Iordache Marius Ionuţ, Mandă Claudiu Silviu, Mandă Marius Ionuţ, Denghel Petrişor Rareş şi Jumate Cezar Bogdan. Admite contestaţia formulată de inculpata Lilea Ana, desfiinţează, în parte cu privire la această inculpată, încheierea nr.32 din data de 07.06.2017, pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Olt şi, rejudecând: În baza art. 227 alin. 2 raportat la art.202 alin.4 lit. b, art. 211 alin.1 Cpp, art. 215 Cpp, dispune luarea măsurii preventive a controlului judiciar, faţă de inculpata LILEA ANA, pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 14.06.2017 până la data de 12.08.2017, inclusiv”, se arată în încheierea de miercuri a Curții de Apel Craiova.

Polițiștii de la Combaterea Criminalității Organizate Olt au efectuat, săptămâna trecută, sub coordonarea unui procuror DIICOT, cinci percheziții domiciliare în Slatina pentru destructurarea unui grup infracțional care ar fi comercializat, vreme de aproape doi ani, substanțe interzise către diverse persoane din județ. Din rețea făceau parte și angajați ai Spitalului Județean de Urgență Slatina.

În timpul perchezițiilor, de la domiciliile vizate au fost ridicate 19 plicuri cu substanțe etnobotanice, alte 30 de grame de aceleași substanțe, trei plicuri conținând o substanță albă și 13 plicuri cu material vegetal uscat. De asemenea, oamenii legii au ridicat opt telefoane mobile și un pistol cu bile de calibru 4,5 milimetri, peste 1,6 miliarde lei vechi peste 6.000 de euro și 100 de dolari.

Șapte dintre traficanții săltați au fost inițial reținuți, apoi arestați preventiv. Este vorba de Marius Ionuţ Iordache, zis „Atomenu”, liderul grupării, Claudiu Silviu Manda, Marius Ionuţ Manda, Ana Lilea, Petrişor Rareş Denghel, Cezar Bogdan Jumate şi Ilie-Leonard Lale, brancardierul de la Morga Slatina.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând cu luna februarie 2016, inculpaţii Iordache Marius Ionuţ, Lilea Ana, Manda Marius Ionuţ şi Manda Claudiu Silviu au constituit un grup infracţional organizat la care, ulterior, au aderat inculpaţii Jumătate Cezar Bogdan, Denghel Rareş Petrişor şi Lale Ilie Leonard şi care a avut ca scop procurarea şi distribuirea atât de droguri de risc, cât şi de substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive.

„În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că, în momentul în care primeau o comandă, membrii grupului se deplasau cu autoturismele în diferite zone din  municipiul Slatina unde livrau comenzile încasând sume între 10 şi 25 lei, în funcţie de produs, respectiv ţigarete confecţionate sau  produse cu materiale vegetale. De asemenea, s-a constatat că  în momentul în care inculpatul Iordache Marius Ionuţ avea dificultăţi în  procurarea substanţelor cu efecte psihoactive  de pe raza municipiului Craiova, inculpata Lilea Ana şi Manda Marius Ionuţ îşi produceau singuri substanţe cu efecte psihoactive prin  amestecarea plantelor de salvie cu acetonă ori alcool etilic. Astfel, produsul creat avea efecte psihoactive diferite decât substanţele psihoactive cumpărate de pe raza municipiului Craiova. În urma investigaţiilor efectuate în cauză s-a constatat că respectivele produse comercializate de către membrii grupului au provocat consumatorilor de astfel de produse, în special minori, stări de somnolenţă, de debarasare de la viaţa cotidiană, fie pe termen scurt  fie pe termen lung iar mulţi dintre aceştia au avut perioade  în care, după consumarea acestor produse,  au fost internate în stare gravă în unităţi spitaliceşti”, mai spun procurorii DIICOT.

Din actele de urmărire penală efectuate în cauză,  a rezultat că din luna februarie 2016, inculpaţii au comercializat peste 10 kg de droguri și substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive, în valoare de peste 300.000 lei, către diverse persoane de pe raza județului Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here