O delegație a Camerei Agricole Loiret din Franța, vizită de lucru în Olt

O delegație a Camerei Agricole Loiret din Franța, condusă de președintele instituției, Michel Masson, a făcut, miercuri, o vizită de lucru în Olt în cadrul căreia au fost stabilite ultimele detalii înainte ca patru elevi și un cadru didactic de la Liceul Agricol „Dimitrie Petrescu” Caracal să plece în Franța, pentru efectuarea unui stagiu de practică agricolă la fermele vegetale din departamentul Loiret, cu o durată de trei săptămâni.

Delegația franceză, din care au mai făcut parte Philippe Galloo, vice -președinte al Camerei Agricole Loiret, Eric Louchard, expert irigații și Xavier Girard, șef Serviciu Tehnic, a fost primită, la Consiliul Județean Olt, de Virgil Delureanu, vicepreședinte al instituției, care le-a urta francezilor bun venit şi le-a mulţumit pentru implicarea şi colaborarea pe care le manifestă în misiunile de lucru desfășurate în Olt.

Misiunea de lucru a vizat stabilirea ultimelor detalii înainte de plecarea în Franța a patru elevi și a unui cadru didactic de la Liceul Agricol „Dimitrie Petrescu” Caracal, pentru efectuarea unui stagiu de practică agricolă la fermele vegetale din departamentul Loiret, cu o durată de trei săptămâni.

„Elevii vor fi cazați la ferme, vor participa la lucrările agricole de sezon, la cursurile de formare tehnică oferite de experții Camerei Agricole Loiret, pentru a cunoaște tehnologia folosită în prezent de agricultorii din Franţa, dar vor participa și la activități culturale şi de recreere, precum vizitarea unor muzee importante și vizite la Paris”, se arată într-un comunicat al Consiliului Județean Olt.

Reprezentanții Camerei Agricole Loiret au vizitat, apoi, Stațiunea de Cercetare și Dezvoltare Agricolă Caracal, ocazie cu care specialiștii caracaleni le-au arătat structurile de irigații existente la nivelul Staţiunii.

Misiunea de lucru a continuat cu oferirea de expertiză tehnică pentru fermierii olteni care fac parte din Asociaţiile de Udători şi care au depus sau intenţionează să depună proiecte pentru modernizarea infrastructurii de irigații, Departamentul Loiret practicând o agricultură în care irigaţiile sunt folosite la scară largă, 90 % dintre culturi fiind irigate încă din anii ’60. La întâlnirea dintre specialiştii din Loiret şi fermierii olteni au participat şi reprezentanţi ai ANIF Olt, dar și directorul Direcției Agricole Olt, Emil Marinescu.

Parteneriatul dintre Consiliul Judeţean Olt şi Departamentul Loiret se desfăşoară din anul 2006. Pentru anul viitor este pregătită o nouă colaborare în domeniul activităţilor culturale, între un liceu slătinean şi teatrul Clin D′ Oeil, prin implicarea directă a artiştilor profesionişti de la teatrul din Orléans, sub îndrumarea marelui scriitor român Matei Vişniec, care trăieşte în Franţa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here