Ion Moisescu, șeful PNL Olt: Am crezut până-n ultima clipă că putem câștiga Sprâncenata/VIDEO

Dacă la Osica de Sus, unde duminică au avut loc alegeri parțiale pentru funcția de primar, post câștigat de candidatul PSD, lucrurile au stat un pic altfel în ceea ce privește așteptările liberalilor, în cazul localității Sprâncenata, unde, de asemenea, au fost organizate alegeri, Ion Moisescu, șeful PNL Olt, spune că a crezut tot timpul că reprezentantul liberalilor va câștiga fotoliul de primar. Funcția a fost câștigată, însă, tot de social-democrați.

Președintele PNL Olt a vorbit despre toate acestea miercuri, într-o conferință de presă.

„La Sprâncenata am efectuat, acum o lună jumătate, chiar două, înainte de alegerile locale, un sondaj: am văzut cum stă PSD-ul, am văzut cum stă PNL-ul, am văzut cum stau actualul și fostul primar, am văzut rezultatele din 2016, care se ridicau undeva la 8%, am încercat să fac o echipă și am reușit, și vă spun cu mâna pe inimă că am crezut până-n ultima clipă că pot să câștig Sprâncenata. Nu m-a dezamăgit rezultatul în totalitate; am văzut creștere semnificativă – de aproximativ 4,5 ori. Un lucru bun, dar insuficient pentru a câștiga alegerile în această localitate. Un lucru bun care s-a-ntâmplat după: am purtat discuții cu echipa de-acolo și, într-adevăr, vor să rămână împreună și peste trei ani de zile sau peste doi ani de zile, când vor fi alegeri, și împreună vor obține rezultate mai bune”, a declarat jurnaliștilor Ion Moisescu.

În ceea ce privește rezultatul obținut de liberali la Osica de Sus, președintele PNL Olt a avut critici la adresa unor consilieri locali despre care spune că nu și-au făcut treaba. De asemenea, el a lăsat să se înțeleagă faptul că altfel ar fi fost rezultatul dacă în luptă ar fi intrat fostul primar al comunei, liberalul Ion Ciocan, care s-a plasat cu mult mai bine în sondaje față de colegul său de partid care a candidat, Sabin Roşca.

„În 2016, domnul Ciocan, un bun administrator, a pierdut alegerile. La o radiografiere mai atentă, mi-am dat seama că domnul Ciocan a fost un bun administrator, dar nu un bun om de echipă politică. Din păcate, în urma sondajului, chiar dacă dânsul era cel mai bine plasat, în acest context nu a vrut să candideze și-atunci soluția cea mai bună în această situație a fost dată de domnul Roșca, un profesor, un tip în regulă, care, în urma alegerilor, n-a putut să obțină decât un 21,60%. La Osica de Sus o să reformăm echipa, deoarece n-am fost mulțumiți ce s-a-ntâmplat acolo în privința consilierilor locali, care nu și-au făcut treaba așa cum ar fi trebuit. Există o repartizare corectă pe satele componente ale comunei Osica.

Din Biroul Județean am detașat aproximativ două treimi din echipă, deoarece, ținând cont de numărul de locuitori, am căutat să fac o repartiție cât mai corectă. Șef de campanie a fost domnul Stana, care, din punctul meu de vedere, și-a făcut treaba. Sincer să fiu, m-așteptam la un rezultat mai bun, dar mi-am dat seama, în jurul orei cinci, că alegerile-s pierdute”, a mai spus Ion Moisescu.

La Osica de Sus funcția de primar a fost câștigată de candidatul PSD, Gheorghe Manicea, care a acumulat 1.184 voturi, reprezentând un procent de peste 48,66%. Pe locul doi s-a clasat candidatul PNL, Sabin Roşca, care a adunat 696 de voturi.

La Sprâncenata alegerile locale parțiale au fost câștigate tot de social-democrați, cu Marin Mihăeșteanu pe post de candidat. Acesta a câștigat funcția de primar cu un procent de 66,40% din voturile valabil exprimate, urmat de candidatul PNL, Daniel Gigi Cătănoiu, care a reușit să obțină 415 de voturi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here