O femeie din Stoenești, sub control judiciar după perchezițiile de marți din Olt și Dolj

O singură persoană va fi cercetată sub control judiciar din cele duse la audieri după perchezițiile pe care polițiștii oletni le-au efectuat marți în mai multe localități din Olt și Dolj.

Este vorba de o femeie de 37 de ani, din comuna olteană Stoenești, care administrează o firmă și care este cercetată sub control judiciar sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală.

„În urma perchezițiilor și audierilor de marți, s-a obținut luarea măsurii controlului judiciar împotriva unei persoane de sex feminin, din localitatea Stoenești. Celelalte persoane sunt cercetate în stare de libertate”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Olt, agentul principal Alexandra Dicu.

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt au efectuat, marți dimineață, 13 percheziții la locuințele unor persoane fizice și sediile sociale ale unor persoane juridice din localitățile Craiova, Slatina, Drăgănești-Olt și Potcoava. La sediul IPJ Olt au fost duse 10 persoane pentru audieri.

Descinderile oamenilor legii au avut loc într-un dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IPJ Olt, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală, potrivit unui comunicat al Poliției Olt.

„Perchezițiile au vizat probarea activităţii infracţionale a unei femei, de 32 de ani, bănuite că, în perioada 2012-2014, în calitate de administrator al unei firme din domeniul comerțului cu materiale de construcții, din orașul Drăgănești-Olt, ar fi înregistrat în evidența contabilă facturi fiscale de achiziție mărfuri, eliberate de societăți comerciale tip fantomă, din municipiul București și județele Olt și Dolj. Plățile între firme ar fi fost făcute prin viramente bancare, dar sumele de bani ar fi fost retrase de administratorii firmelor fantomă, cunoscând că provin din infracțiuni, și restituite celui vizat. Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin activitatea infracţională este de aproximativ 500.000 de lei”, se arată într-un comunicat de presă al Poliției.

În timpul descinderilor, polițiștii au ridicat mai multe documente de evidență contabilă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here