Primarul unui oraș din Olt, RUPT de instanță printr-o decizie DEFINITIVĂ

Magistrații Tribunalului Olt au dat „undă verde” începerii efective a judecății în dosarul în care primarul orașului Drăgănești-Olt a fost trimis în fața instanței după ce, prin semnătura sa, primăria pe care o conduce a plătit reparațiile unui autoturism de care se folosea și care aparținea unei firme administrate de soția sa.

„Unda verde” constă în faptul că Tribunalul Olt a respins, joi, contestația formulată de edil împotriva încheierii prin care judecătorul de cameră preliminară din cadrul Judecătoriei Caracal a constatat legalitatea sesizării instanței de Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt în acest caz.

„Respinge contestația formulată de contestatorul inculpat Rotaru Pantelie împotriva încheierii nr. 47 din data de 28.03.2017, pronunțată de judecătorul de cameră preliminară din cadrul Judecătoriei Caracal în dosarul nr.5260/207/2016/a1 prin care s-a constatat legalitatea sesizării instanței cu rechizitoriul nr.258/P/2016 întocmit de Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt, ca nefondată”, se arată în încheierea Tribunalului Olt, care este definitivă.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au reţinut că, la data de 24.07.2015, în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu, Pantelie Roratu a îndeplinit în mod defectuos un act prin încălcarea dispoziţiilor legale care reglementează aprobarea şi utilizarea fondurilor publice locale de către ordonatorii principali de credite (primarii). În acest sens, el a aplicat pe o factură fiscală emisă, la 22.07.2015, de către o societate comercială, ştampila având inscripţia „bun de plată”, pe care ulterior a semnat-o, consecinţa fiind efectuarea plăţii sumei de 12.590, 51 lei din bugetul local al oraşului şi reprezentând contravaloarea unor lucrări de reparaţii aduse unui autoturism folosit de către inculpat şi care aparţinea societăţii comerciale la care acţionar este soţia acestuia.

„De notat este faptul că în cuprinsul respectivei facturi s-a inserat că reparaţiile au fost aduse unui alt autoturism, care aparţine Primăriei Oraşului Drăgăneşti Olt. Prin această activitate infracţională, s-a produs o pagubă în patrimoniul Primăriei Oraşului Drăgăneşti Olt în cuantum de 12 590,51 lei, precum şi un folos necuvenit primarului R.P”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.

Pantelie Rotaru va fi judecat pentru abuz, instigare la fals şi uz de fals.

Primarul orașului Drăgănești-Olt, Pantelie Rotaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here