Liderul PSD Olt, Paul Stănescu, îl CONTRAZICE pe Dragnea în privința lui Darius Vâlcov/VIDEO

Președintele PSD Olt, senatorul Paul Stănescu, îl contrazice pe liderul partidului, Liviu Dragnea, în privința lui Darius Vâlcov, fost ministru al Finanțelor, strategul Partidului Social Democrat în realizarea programului de guvernare și cel care a dat citire, în Comitetul Executiv al PSD, listei de greșeli a guvernului în temeiul căreia Sorin Grindeanu ar fi trebuit să demisioneze din funcția de premier.

În vreme ce Liviu Dragnea susține că Darius Vâlcov este încă membru al partidului, lucru care ar moriva implicările fostului ministru de Finanțe în activitățile PSD, senatorul Paul Stănescu afirmă, cu subiect și predicat, că Vâlcov nu mai este membru al Partidului Social Democrat.

„Sigur că eu discut cu Darius Vâlcov. Nu mă pot da înapoi să spun că nu discut cu el. Indiferent ce se va întâmpla, Darius Vâlcov a fost colegul nostru de partid. Nu mai este membru de partid, el și-a dat demisia din partid la Olt. Cred că a greșit Dragnea când a spus că e membru de partid. Nu are nici o adeziune la nici o organizație. Este însă un om care a muncit foarte mult în toată această perioadă, s-a pus la dispoziția partidului și noi toți îi mulțumim pentru asta. Cred că toți colegii mei sau aproape toți spun același lucru, că Darius Vâlcov a muncit la acest program de guvernare în această perioadă”, a declarat, vineri, într-o conferință de presă, Paul Stănescu.

Paul Stănescu și-a declarat apropierea de Darius Vâlcov încă de pe timpul în care acesta era primar al Slatinei și președinte al PDL Olt, o apropiere bazată pe colaborarea între cei doi pe proiecte de investiții derulate la Spitalul Județean de Urgență Slatina. În 2012, Vâlcov a trecut în tabăra social-democraților, iar Paul Stănescu continuă să aibă un discurs favorabil fostului ministru al Finanțelor și astăzi, în ciuda problemelor în Justiție pe care Vâlcov le are.

„Darius Vâlcov a fost unul dintre pionii principali în realizarea acestui program de guvernare. Nu numai el a fost acolo, toată această echipă care a contribuit la realizarea acestui program a fost condusă de președintele partidului, Liviu Dragnea. A fost o serie de oameni care se pricep în domeniul economic, unde Darius Vâlcov a avut un rol acolo. O supărare a media a fost că Darius Vâlcov a prezentat în Comitetul Executiv acest program de guvernare (este vorba de criticile aduse premierului Grindeanu pentru nerealizarea măsurilor cuprinse în program – n.r.)”, a spus Paul Stănescu la întâlnirea cu jurnaliștii locali.

Despre probleme în Justiție ale lui Vâlcov, președintele PSD Olt afirmă că lui trebuie să i se recunoască dreptul la prezumția de nevinovăție până când o instanță de judecată va pronunța o sentință definitivă.

„Nu știu dacă noi am fi acum, înainte de a fi condamnați definitiv, putem să îl omorâm de la început. Eu nu cred că trebuie să facem lucruri din astea. Orice om trebuie să dispună de prezumția de nevinovăție până la capăt. Eu așa cred că trebuie ca într-o țară normală să se întâmple aceste lucruri. Până în momentul în care ești condamnat definitiv ești un om liber. Așa că am închis subiectul”, a mai spus Paul Stănescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here