Ministrul Apelor și Pădurilor, răspuns favorabil deputatului Marius Iancu în cazul fermierilor din nordul județului Olt care cer guvernului despăgubiri

Deputatul de PSD de Olt Marius Iancu

Implicarea deputatului de Olt Marius Iancu în problema proprietarilor de terenuri din nordul județului ale căror culturi sunt distruse periodic de animalele sălbatice începe să producă efecte. Ministrul Apelor și Pădurilor i-a trimis un răspuns la interpelarea făcută în parlament pe acest subiect, iar răspunsul este favorabil fermierilor din Olt.

În răspunsul oficial, ministrul Apelor și Pădurilor, Adriana Petcu, susține că o nouă procedură prin care fermierii să poată beneficia de despăgubiri rezonabile a fost elaborată și urmează să fie aprobată. Mai mult, reprezentanții ministerului au dispus verificarea dosarelor proprietarilor de terenuri care nu au primit despăgubiri nici anul trecut.

„În răspunsul primit de la Ministerul Apelor și Pădurilor, la întrebarea pe care am adresat-o „De ce nu sunt acordate despăgubiri proprietarilor de terenuri din nordul județului ale căror culturi sunt distruse periodic de animalele sălbatice?”, se arată că o nouă procedură prin care fermierii să poată beneficia de despăgubiri rezonabile a fost elaborată și va fi aprobată, iar reprezentanții ministerului au dispus verificarea dosarelor proprietarilor de terenuri care nu au primit despăgubiri nici anul trecut”, declară deputatul Marius Iancu.

De asemenea, plecând de la interpelarea parlamentarului social-democrat, Ministerul Apelor și Pădurilor a suplimentat și cotele de recoltă la mistreț și cerb lopătar pentru sezonul de vânătoare 2017/2018.

„Aceste măsuri pot rezolva problemele fermierilor din zona Scornicești- Poboru-Spineni-Leleasca, dar voi urmări dacă acestea vor fi realizate. Fermierii trebuie să primească despăgubiri, iar aceste situații nu trebuie să se mai repete”, a mai spus Marius Iancu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here