Trei oameni din Olt, victime ale căpușelor / Cum ne putem feri de acestea

Trei cazuri de oameni înțepați de căpușă au fost înregistrate, până acum, în Olt, potrivit unei informări transmise de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Olt. Specialiștii atrag atenția că creșterea numărului de îmbolnăviri transmise prin căpușe este favorizată de schimbările climatice (fluctuații de temperatură, precipitații abundente) și vegetație.

In primul semestru al anului 2017, în Olt au fost înregistrate trei cazuri confirmate cu laboratorul din cadrul Institutului Cantacuzino București.

Specialiștii atrag atenția că creșterea numărului de îmbolnăviri transmise prin căpușe este favorizată de schimbările climatice (fluctuații de temperatură, precipitații abundente) și vegetație.

Întepatura de capușe având ca agent etiologic o spirocheta produce o boală infecțioasă numită borrelioză.

Borrelioza poate fi diagnosticata numai prin probe de laborator, dar nu mai devreme de 21 zile de la debutul intepaturii de capusa.

In cadrul măsurilor de protecție personală împotriva infestării cu capușă, DSP Olt recomandă populatiei următoarele măsuri:

  • Protectia individuala in cazul deplasarii in zone de risc (purtarea unor haine deschise la culoare, cu pantaloni lungi  introdusi in sosete de culoare deschisa si textura deasa;
  • Purtarea unor pantofi fara orificii sau decupaje;
  • Prezentarea la medic in cazul in care se constata prezenta unei capușă fixata pe piele ( atat in scopul extragerii corecte, cat si in vederea educatiei pentru observarea eventuala a aparitiei unor simptome).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here