Fost deputat de Olt, condamnat la ÎNCHISOARE cu suspendare pentru luare de MITĂ

Fostul deputat de Olt Alexandru Ciocâlteu, fost membru PRM, PD, apoi PDL, a fost a fost condamnat, a fost condamnat definitiv, luni, de Curtea de Apel Bucureşti la 4 ani de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, informează Agerpres.ro. Infracțiunea a fost săvârșită în perioada în care a fost manager al Spitalului Clinic de Urgenţă „Sf. Ioan” din Capitală.

Instanţa a mai dispus ca Alexandru Ciocâlteu să stea sub supraveghere pe o perioadă de 4 ani.

În acelaşi dosar, Petruţa Lazăr, la data faptelor manager, ulterior director economic la acelaşi spital, a primit tot 4 ani cu suspendare pentru luare de mită, cu un termen de supraveghere de 6 ani, mai arată Agerpres.

Alexandru Ciocâlteu fusese condamnat de Tribunalul Bucureşti, la începutul acestui an, la trei ani închisoare cu executare în același dosar. Tot atunci, Petruţa Lazăr a primit 4 ani şi 8 luni închisoare cu executare, tot pentru luare de mită.

În ordonanțele procurorilor se arată că, în cursul anului 2008, în urma unei înțelegeri prealabile, inculpata Petruța Lazăr , în calitate de manager interimar, i-a pretins unei persoane ca,, după încheierea unui contract între Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Ioan” București și firma reprezentată de respectiva persoană, acesta din urmă să îi dea, cu titlu de mită, un procent de 5 % din valoarea contractului.

Alexandru Ciocâlteu a fost deputat de Olt în perioada 2004 – 2008. El a fost ales în această demnitate pe listele PRM. Ciocâlteu a părăsit acest partid în 2005, când a rămas deputat independent până în 2006. A devenit apoi membru al Partidului Democrat, ulterior membru al Partidtului Democrat Liberal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here