După caniculă, ploi torenţiale, vijelii şi grindină/Vremea în Olt în următoarele două zile

Dacă sâmbătă, 1 iulie, Oltul se află sub Cod Roşu de caniculă, spre seară vremea se va mai răci, astfel că pe durata zilei de duminică judeţul nu se va mai afla sub vreo avertizare meteorologică. Asta până seara, căci duminică noaptea va intra în vigoare un Cod Portocaliu, nu de căldură însă, ci de instabilitate atmosferică accentuată, avertizare valabilă şi pe durata zilei de luni, 3 iulie, anunţă Administraţia Naţională de Meteorologie. Urmează, aşadar, ploi torenţiale, vijelii, dar şi căderi de grindină. Potrivit meteorologilor, în intervale scurte de timp sau prin cumulare se vor înregistra cantități de apă de 50…70 l/mp și pe arii restrânse 80…90 l/mp.

Din seara zilei de sâmbătă până duminică dimineața (1/2 iulie), judeţul Olt nu se va mai găsi sub avertizări meteorologice. Totuşi, pe arii extinse în sudul și în sud-estul țării valorile termice vor caracteriza în continuare o noapte tropicală, cu temperaturi minime ce nu vor coborî sub 20 de grade, iar disconfortul termic va fi încă ridicat.

Ploi şi vijelii

În cursul nopții de duminică spre luni (2/3 iulie) și pe parcursul zilei de luni, în Olt, ca şi în județele Gorj, Vâlcea, Mehedinți, Dolj, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Teleorman și în zona de munte a județelor Hunedoara, Alba, Sibiu, Brașov, Covasna și Buzău instabilitatea atmosferică va fi deosebit de accentuată și se va manifesta prin averse torențiale,  frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin cumulare se vor înregistra cantități de apă de 50…70 l/mp și pe arii restrânse 80…90 l/mp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here