INCENDIAR/Traian Băsescu: Cei 300.000 de euro au ajuns la preşedinta Tribunalului Olt

Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, a intervenit în direct la România TV, acolo unde se vorbea despre denunţurile familiei Bercea. Fostul preşedinte al României a spus că fabuloasa sumă de 300.000 de euro, pe care familia lui Bercea spune că a dat-o fratelui său, Mircea Băsescu, a ajuns, de fapt, la fosta preşedintă a Tribunalului Olt, judecătoarea Carmen Marinescu, condamnată definitiv, joia trecută, la opt ani de închisoare cu executare. Mircea Băsescu se află în spatele gratiilor după un dosar în care a fost implicat şi clanul Bercea.

Traian Băsescu spune că celebra sumă de 300.000 de euro pe care o cerea familia Bercea de la Mircea Băsescu a ajuns, de fapt, la fosta şefă a Tribunalului Olt, Carmen Marinescu.

Citește și Ce a scris judecătoarea Carmen Marinescu pe Facebook înainte de a pleca la pușcărie/EMOȚIONANT

„Fratele meu nu a luat niciodată bani. Familia Bercea spune că a dat euro. Fratele meu nu ar fi schimbat niciodată euro în dolari. Cei 300.000 de euro pe care spun că i-au dat fratelui meu prin Căpăţână au ajuns la preşedinta Tribunalului Olt”, a dezvăluit Băsescu, potrivit ştiripesurse.ro.

Citește și SUPER-VESTE pentru pensionari: A crescut PUNCTUL de pensie

Mai mult, deşi se află într-un conflict deschis cu Laura Codruţa Kovesi, Băsescu i-a luat apărarea şefei DNA. Aceasta a fost fost acuzată că ar fi luat şpagă două milioane de euro de la clanul Bercea.

Citește și Parchetul Slatina sare ca ars la „informațiile ofensatoare” apărute în presa locală

„Nu cred că putea să dea şpagă două milioane de euro Laurei Codruţa Kovesi când dosarul s-a judecat la Slatina şi Craiova. Trebuia cercetată informaţia, dar mulţi spun prostii. Familia Bercea nu a făcut niciun denunţ pe această temă în afara afirmaţiilor lui Bercea”, a mai spus fostul preşedinte.

__________________________

Declaraţia lui Traian Băsescu vine în contextul în care fosta şefă a Tribunalului Olt, Carmen Marinescu, a fost condamnată definitiv la opt ani de închisoare cu executare în dosarul în care a fost denunțată de familia interlopului Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, fiind găsită vinovată pentru luare de mită, trafic de influență, spălare de bani și fals în declarații.

Citește și ALERTĂ MAXIMĂ în Olt: COD ROȘU de caniculă / Temperaturi de până la 44 de grade

În același dosar, soțul fostei șefe a Tribunalului Olt, Iulius-Severus Marinescu, a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare, iar avocatul Dumitru Cismaru, prin care Carmen Marinescu a primit banii, a fost condamnat trei ani și jumătate după gratii.

Citește și Judecătoare celebră din Olt, condamnată DEFINITIV la 8 ani de închisoare cu executare

Sentinţa Curţii de Apel Craiova a devenit definitivă după ce, joi, Curtea Supremă a respins contestaţiile formulate de inculpaţi împotriva acestei sentinţe.

În ordonanța de efectuare a urmăririi penale se arată că, în cauză, există date și indicii din care rezultă suspiciunea potrivit căreia Eugenia Carmen Marinescu a pretins și a primit, prin intermediul inculpatului Cismaru Dumitru – avocat în cadrul Baroului Olt, de la persoana denunțătoare, suma de 200.000 de euro, pentru a dispune cercetarea lui Bercea Mondial în stare de libertate și pentru a pronunța o soluție pe fond favorabilă acestuia, respectiv de achitare sau de condamnare la o pedeapsă neprivativă de libertate în dosarul în care acesta era judecat pentru tentativă de omor.

Această sentinţă a fost găsită oportună de fostul preşedinte al României, care susţine că a cerut conexarea dosarului de la Tribunalul Olt cu cel judecat la Constanţa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here