Ce a scris judecătoarea Carmen Marinescu pe Facebook înainte de a pleca la pușcărie/EMOȚIONANT

Foto: jurnalul.ro

Condamnată definitiv, joi, la opt ani de închisoare cu executare în dosarul în care a fost judecată de luare de mită, bani primiți pentru a da o soluție favorabilă în cauza în care Bercea Mondial era judecat pentru tentativă de omor, judecătoarea Carmen Marinescu a postat, vineri, pe pagina sa de socializare un mesaj emoționant prin care își ia rămas-bun de la prieteni.

„Rămas bun, prieteni dragi! Sa nu ne pierdeți din inimile voastre! Voi știți adevărul și pentru mine este important acest lucru!
Nu știu dacă ne vom revedea, dar de gândurile voastre depinde sa nu pier!
Celor cărora v-am produs tristete, va cer iertare! Celor cărora ne-au făcut atâta rău, va spun ca v-am iertat!
Va mulțumesc tuturor pentru ca ați făcut parte din viata mea!
V-am spus astăzi cât de mult va iubesc?
Rămas bun, prieteni dragi!”, a scris pe pagina sa de facebook fostul magistrat.

Citește și Parchetul Slatina sare ca ars la „informațiile ofensatoare” apărute în presa locală

Răspunsurile nu s-au lăsat prea mult așteptate la această postare.

„Un lucru e cert…vă iubește atâta, lume încât în toata treaba asta… doar ați căștigat!”, a scris o doamnă, Marlen Răducă.

„Pentru mine azi este cea mai grea zi, dar va veni și ziua în care ne vom revedea. Dumnezeu vă este alături la tot pasul și iubirea noastră vă va însoți mereu, suflete dragi !! Glasul tău și cuvintele de azi mi-au rămas întipărite și le voi purta cu mine până în clipa când ne vom revedea…. și sper cât mai repede, (surioara mea dragă, așa cum tu mi-ai zis azi)!!! Vă iubim enorm!!!”, a postat și Rodica Moraru.

„Vă iubim si vă suntem alături întotdeauna. Sunteti persoane minunate”, a scris Maria Petrică.

O încurajare cu accente mai profunde vine din partea unei alte prietene a fostei judecătoare, Ileana Dumitrascu:

Dumnezeu nu dă nimănui mai mult decât poate duce…ești mai puternică decât crezi si vei învăța din experiența asta lucruri pe care alții nu le vor înțelege niciodată. Meditează, știi să o faci si detasaza-te de răul care vrea să te doboare,iubirea va aduce lumină in viața ta iar noi suntem alaturi de tine… nu lăsa gândurile să te doboare, timpul trece în favoarea și de acum nu lăsa pe nimeni să-ți facă rău. Curaj draga mea!”.

Citește și ALERTĂ MAXIMĂ în Olt: COD ROȘU de caniculă / Temperaturi de până la 44 de grade

Carmen Marinescu, a fost condamnată definitiv la opt ani de închisoare cu executare în dosarul în care a fost denunțată de interlopul Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, fiind găsită vinovată pentru luare de mită, trafic de influență, spălare de bani și fals în declarații, după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a respins, joi, contetațiile formulate de inculpată și de soțul acesteia împotriva deciziei Curții de Apel Craiova.

Citește și Deputatul de Olt Marius Iancu spune că are așteptări mari de la Guvernul Mihai Tudose

În același dosar, soțul fostei șefe a Tribunalului Olt, Iulius-Severus Marinescu, a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare, iar avocatul Dumitru Cismaru, prin care Carmen Marinescu a primit banii, a fost condamnat trei ani și jumătate după gratii.

Judecătoarea Carmen Marinescu a fost trimisă în judecată de procurorii DNA, sub acuzaţiile de luare de mită, trafic de influenţă, spălare de bani şi fals în declaraţii. În faţa magistraţilor au mai fost trimişi, în acelaşi dosar, soţul judecătoarei, Iulius-Severus Marinescu, avocatul Dumitru Cismaru de la Barou Olt şi Ilie Bucă.

Citește și Cum a încercat Vâlcov să-i „confere” lui Prina calitatea de suspect principal în primul dosar de corupție

În ordonanța de efectuare a urmăririi penale se arată că, în cauză, există date și indicii din care rezultă suspiciunea potrivit căreia Eugenia Carmen Marinescu a pretins și a primit, prin intermediul inculpatului Cismaru Dumitru – avocat în cadrul Baroului Olt, de la persoana denunțătoare, suma de 200.000 de euro, pentru a dispune cercetarea lui Bercea Mondial în stare de libertate și pentru a pronunța o soluție pe fond favorabilă acestuia, respectiv de achitare sau de condamnare la o pedeapsă neprivativă de libertate în dosarul în care acesta era judecat pentru tentativă de omor. Pentru banii primiți drept mită, Carmen Marinescu urma să și intervină, în același scop, pe lângă ceilalți judecători care urmau să judece cauza.

Citește și Restricții de circulație rutieră pe drumurile naționale și județene din Olt, din cauza caniculei

Suma de bani menționată a fost primită de avocatul Dumitru Cismaru în două tranșe: 150.000 de euro înaintea termenului de judecată din data de 31.08.2011, când s-a dispus pentru prima oară înlocuirea măsurii arestului prevenit cu măsura obligării de a nu părăsi localitatea şi 50.000 de euro în data de 20.09.2011, judecătorul Eugenia Carmen Marinescu amânând pronunțarea asupra cererii de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura preventivă a obligării de a nu părăsi localitatea ori țara pentru data de 22.09.2011, când a și admis cererea formulată de inculpat, înlocuind măsura arestului preventiv cu măsura obligării de a nu părăsi localitatea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here