Preşedintele Consiliului Judeţean Olt, achitat în procesul în care a fost judecat pentru ucidere din culpă

Preşedintele Consiliului Judeţean Olt, Marius Oprescu, a fost achitat, miercuri, de Judecătoria Slatina în procesul în care era acuzat de ucidere de culpă, după ce, în 2013, autoturismul condus de acesta a lovit mortal un căruțaș.

Decizia instanţei nu este definitivă, putând fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Citeşte şi Restaurantul Casa Domnească din Slatina, prins în afara legii la o lună de la deschidere/Cine se află în spatele afacerii

Accidentul în urma căruia Marius Oprescu a fost trimis în judecată s-a consumat în octombrie 2013, când maşina de teren condusă de actualul preşedinte al Consiliului Judeţean Olt a lovit o căruţă. Căruţaşul, un bărbat de 34 de ani, a decedat după două săptămâni de la eveniment.

Citeşte şi Colegiul Naţional „Radu Greceanu” Slatina, primul loc pe judeţ la promovarea Bac-ului/Ierarhia liceelor

După trei ani de proces, magistraţii Judecătoriei Slatina au hotărât, miercuri, achitarea lui Marius Oprescu.

„În baza art. 396 alin. (1), (5) raportat la art. 16 alin. (1) lit. b), teza a II-a, C. proc. pen. achită pe inculpatul Oprescu Marius, sub aspectul savarsirii infractiunii de ucidere din culpa prev. de art. 192 alin. 1, alin. 2 Cod Penal, cu aplicarea art. 5 alin. 1 Cod Penal. In baza art. 25 si 397 C.p.p. respinge actiunea civila exercitata de reprezentantul Parchetului de pe langa Judecatoria Slatina in numele persoanei vatamate minore Mihai Florin, ca neintemeiata. Respinge actiunea civila formulata de persoana vatamata Mihai Conea ca inadmisibila. Respinge actiunea civila formulata de Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina ca neîntemeiată. Ia act ca persoana vatamata Mihai Zaharina a renuntat la pretentiile civile fata de inculpatul Oprescu Marius. Ia act ca persoanele vatamate Mihai Gheorghe, Mihai Dumitru Mitica si Mihai Timisoara nu s-au constituit parti civile in procesul penal. În baza art. 275 alin. 3 C. proc. pen. cheltuielile judiciare raman in sarcina statului”, se arată în Hotarârea 675 din 05.07.2017.

Citeşte şi Peste 63% dintre elevii care au susţinut Bacalaureatul au promovat examenul

Contactat de OLT-ALERT, apărătorul inculpatului, avocatul Radu Ţuluca, a declarat că, după trei ani de termene, instanţa de judecată a pronunţat o sentinţă dreaptă.

Citeşte şi Liceele din Olt unde nici un candidat nu a promovat examenul de bacalaureat

„După trei ani de termene, instanţa a pronunţat o sentinţă dreaptă. Dacă domnul Oprescu nu era politician, procesul se termina demult cu aceeaşi sentinţă, pentru că cine nu posedă permis de conducere, cine nu este şofer poate nu înţelege, dar cine conduce ştie ce capcană poate fi un atelaj nesemnalizat pe timp de noapte, aşa cum s-a petrecut în acest caz. Clientul meu tot timpul şi-a susţinut nevinovăţia şi nici nu se aştepta să fie trimis în judecată. În tot acest timp domnia-sa şi-a manifestat empatia pentru familia celui decedat. Este o familie foarte săracă, la pragul cel mai de jos al sărăciei pe care domnul Oprescu a înţeles să o ajute material şi financiar, a ajutat-o şi cu materiale de construcţii pentru a-şi construi o casă, iar pentru fiul victimei a acordat un ajutor financiar lunar, cu care domnul Oprescu o să continue. Revin şi spun că instanţa a făcut o judecată dreaptă, iar faptul că procesul a durat trei ani, asta este procedura. Am administrat fiecare probă prin care am dovedit nevinovăţia cleintului nostru. Sentinţa nu este însă definitivă şi mă aştept la apel din partea acuzării, dar sperăm într-o judecată dreaptă până la capăt”, a declarat Radu Ţuluca.

Citeşte şi EXPLOZIE în locuinţa unui bătrân din Olt/Omul a suferit arsuri la faţă şi la mâini/FOTO+VIDEO

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here