Şeful CJ Olt a semnat certificatul de urbanism pentru drumul expres Craiova-Slatina-Pitești

Preşedintele Consiliului Judeţean Olt, Marius Oprescu, a semnat, luni, certificatul de urbanism solicitat de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) în vederea execuţiei drumului expres Craiova-Slatina-Pitești.

După ce vor fi obţinute toate avizele de la instituţiile abilitate, prevăzute în certificatul de urbanism, CNAIR va solicita Consilului Judeţean Olt autorizaţia de construire pentru execuţia propriu-zisă a tronsoaneor de drum care vor parcurge teritoriul judeţului Olt.

Citeşte şi Procent de promovare mai mare la Bacalaureat în Olt, după soluţionarea contestaţiilor

„Luni, 10 iulie, am semnat certificatul de urbanism la solicitarea Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Urmează ca, după ce vor fi obţinute toate avizele prevăzute în documentul semnat luni de mine, compania în discuţie să solicite şi autorizaţia de construire”, a declarat, pentru OLT-ALERT, Marius Oprescu.

Citeşte şi Sute de absolvenţi din Olt care au susţinut Bac-ul s-au văzut cu note mai mici după contestaţii

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a trimis, deja, la SEAP anunțurile de participare pentru procedurile de achiziție publică destinate proiectării și execuției celor patru tronsoane ale drumului expres Craiova – Pitești, valoarea întregului proiect, cu o lungime de 121,115 km, fiind de aproximativ 820 de milioane de euro.

Citeşte şi Bani pentru absolvenţii de liceu care nu au promovat Bac-ul/Au 14 zile la dispoziţie să se înscrie

Județul Olt va fi traversat de tronsoanele 2 și 3, drumul expres urmând să treacă pe raza localităților Balş, Bârza, Piatra Olt, Slătioara, Ulmi, Slatina şi Valea Mare, Priseaca, Scornicesti, Optași, Tatulești, Colonești.

Citeşte şi Oltul, sub un nou val de CANICULĂ/Disconfortul termic depășește pragul de 80 de unități

Drumul expres Craiova – Pitești va asigura o conexiune corespunzătoare a zonei de Sud – Vest a României la Coridorul IV Pan European și va ajuta la corelarea cu proiectele de mare infrastructură, deja demarate la nivelul Coridoarelor IV și IX Pan Europene.

Citeşte şi Localitatea din Olt cu două consilii locale/Cum este posibil aşa ceva–FOTO

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here