Omul de afaceri Vasile Strejescu, închisoare cu suspendare pentru evaziune fiscală

Omul de afaceri Vasile Strejescu, care se presupune că se numără printre cei care controlează, prin interpuși, restaurantul „Casa Domnească” din Slatina, deschis în urmă cu mai puțin de două luni, a fost condamnat, joi, de Tribunalul Olt, la pedeapsa de opt luni de închisoare cu suspendare pentru evaziune fiscală în formă continuată.

Afaceristul originar din localitatea olteană Mărunței, cu domiciliul în București, a primit o pedeapsă blândă după ce a recunoscut în fața instanței că se face vinovat de acuzațiile aduse, beneficiind astfel de judecarea cauzei în procedură simplificată. Decizia instanței nu este însă definitivă, putând fi atacată de procurori cu apel.

„În baza art.9 alin.1 lit.b) din Legea nr.241/2005, cu aplic. art.35 alin.1 C.p., art. 396 alin. 10 C.p.p., art. 76 alin. 1 C.pen. rap. la art. 75 alin. 2 lit. b) C. pen., condamnă inculpatul Strejescu Vasile la pedeapsa principală de 8 (opt) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală comisă în formă continuată. În baza art. 91 C.p. dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte termen de supraveghere de 2 ani, conform dispoziţiilor art. 92 C. pen., calculat de la data rămânerii definitive a hotărârii”, se arată în hotărârea Tribunalului Olt din 13 iulie 2017.

Pe durata termenului de supraveghere, inculpatul este obligat să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Olt, la datele fixate de acesta, să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa, să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, să comunice schimbarea locului de muncă, să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.

De asemenea, instanța i-a impus inculpatului să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de Serviciul de Probatiune Olt sau organizat în colaborare cu institutii din comunitate, dar și ca, pe parcursul termenului de supraveghere, să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii la Primăria Mărunţei sau la Şcoala cu Clasele I- VIII din localitate, pe o perioadă de 60 de zile. Inculpatului i se aplică și pedeapsa complementară a interzicerii dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa funcţia, de a exercita profesia, de a desfăşura activitatea de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii, (respectiv aceea de comerciant, asociat, administrator al unei societăţi comerciale) pe o durată de 1 an de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere.

Vasile Strejescu, implicat în afaceri din domeniile transporturilor și extracției de agregate minerale, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt în septembrie 2016 pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală, prin intermediul uneia dintre firmele pe care le controlează, SC Starcos Construct SRL.

Se vorbește că afaceristul este implicat, prin interpuși, în afacerea demarată de curând în centrul Slatinei, pe bulevardul A.I.Cuza, nr. 16, lângă sediul Consiliului Județean Olt, acolo unde a fost deschis noul restaurant „Casa Boierească” și unde omul este văzut deseori, alături de un grup de tineri, și ei implicați, tot neoficial, în bunul mers al afacerii. De altfel, cu toții obișnuiesc să își petreacă vacanțele împreună.

Vasile Strejescu mai controlează firmele SC Tehno Trans SRL Bucureşti (unic asociat), cu activitate principală în transporturi rutiere de mărfuri şi cu multe alte activităţi secundare, SC Tehno Trans Exploatare SRL Bucureşti (administrator), care are ca obiect de activitate extracţia pietrişului şi nisipului, extracţia argilei şi caolinului, dar și alte firme cu sediul social în comuna Mărunței, sat Bălănești.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here