Copilul de 10 ani care s-a electrocutat şi a căzut de la înălţime, transferat cu elicopterul la Bucureşti

Copilul de 10 ani adus, vineri seară, la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean Slatina cu arsuri grave şi cu traumatisme la cap după ce s-a electrocutat şi a căzut de la cinci metri înălţime,, a fost preluat, în noaptea de vineri spre sâmbătă, de un elicopter SMURD şi transportat la un spital din Bucureşti.

Starea foarte gravă în care micul pacient a ajuns la Urgenţe i-a făcut pe doctorii slătineni ca, după eforturile depuse pentru stabilizarea victimei, să solicite elicopterul SMURD al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dolj, pentru ca băiatul să fie transferat la un spital din Capitală.

„Pacientul de 10 ani cu traumatism cranio-cerebral şi arsuri prin electrocutare care a fost adus la UPU Slatina a fost preluat de elicopterul SMURD Dolj şi transportat la Bucureşti”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Olt, plutonierul major Alin Băsășteanu.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Dolj, locotenent-colonelul Florin Cocoşilă, minorul a fost transferat la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Capitală.

Nenorocirea s-a petrecut vineri seară, în jurul orei 20.30, în satul Spătaru din comuna Cungrea. Potrivit unor surse locale, băiatul s-ar fi urcat pe un stâlp de susţinere a reţelei de alimentare cu energie electrică, unde s-a electrocutat şi a căzut de la o înălţime de aproximativ cinci metri.

Minorul a suferit arsuri pe aproximativ 40% din suprafaţa corpului şi un traumatism cranio-cerebral, echipele de prim-ajutor sosite la faţa locului susţinând că este posibil ca băiatul să-şi fi rupt şi mandibula.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here