EPIDEMIE de rujeolă în Olt /Autoritățile îi sfătuiesc pe părinți să își vaccineze copiii, în condițiile în care există deficit de vaccin

De la inceputul acestui an, în judetul Olt s-au înregistrat 110 de cazuri de rujeolă confirmate cu laboratorul din cadrul Institutului Cantacuzino București.

Informația este oficială, confirmată de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Olt, printr-un comunicat dat publicității luni.

„Toate cazurile au fost izolate in secțiile de boli infectioase din cadrul Spitalului Județean de Urgență Slatina, Spitalului Municipal Caracal, cât și din alte spitale de profil din țară”, se arată în comunicatul DSP Olt.

La ora actuală, există un număr de 407 doze de vaccin care se regăsesc în stocul cabinetelor medicilor de familie și se mai așteptă o repartiție a Ministerului Sănătății care să completeze deficitul de vaccin din județ, carte se ridică la 467 de doze.

„Numărul de restanțieri cumulat până la data de 01 iulie 2017 este de 609 beneficiari. Deoarece ne aflăm, în continuare, în epidemie de rujeolă, o preocupare majoră a D.S.P Olt este aceea de a convinge părinții nevacciniști, cât și pe cei indeciși, să își vaccineze copii”, se mai precizează în comunicatul DSP Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here