Amenzi URIAŞE aplicate de poliţiştii din Olt pentru manevre cu lemne din pădurile judeţului/FOTO

Mai multe societăţi comerciale din Olt au primit, în ultima perioadă, amenzi de aproape un miliard de lei vechi de la polițiștii de ordine publică pentru prevenirea și combaterea ilegalităților în domeniul silvic.

Polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică au acționat în perioada 29 mai -16 iulie a.c. pentru prevenirea și combaterea activităților ilegale din domeniul circulației, depozitării, prelucrării și comercializării materialului lemnos.

În urma activității desfășurate, au fost aplicate 19 sancțiuni contravenționale conform Legii nr. 171/2010 privind sancționarea și stabilirea contravențiilor silvice, în valoare totală de 93.000 lei.

„În urma neregulilor constatate, polițiștii olteni au confiscat cantitatea de 58,75 mc lemn foc, 5,82 mc lemn lucru, 6,82 mc deșeuri lemnoase, valoarea acestora depășind suma de  18.000 lei. Totodată, întrucât nu fost respectate prevederile legale, au fost confiscate valoric 31,54 mc lemn lucru, 102 mc cherestea, 320,57 mc lemn foc, în cuantum de 93.328,5 lei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt, agentul principal Alexandra Dicu.

Printre firmele depistate în afara legii s-a numărat şi o societate comercială cu sediul în comuna Vișina, unde în urma unui control s-a constatat că aceasta nu deținea în depozit cantitatea de materiale lemnoase precizată în documente, existând o diferență între stocurile scriptice și faptice de 311,09 mc lemn de foc de diferite specii.

„Această societate comercială a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 10.000 lei, în conformitate cu prevederile Legii nr. 171/2010 modificată, privind sancționarea și stabilirea contravențiilor silvice, fiind obligată la plata sumei de 32.728,75 lei, reprezentând contravaloarea cantității de 311,09 mc lemn foc diverse specii, sumă ce urmează a fi depusă la Trezoreria Statului în termen de 30 de zile”, a precizat ofiţerul de relaţii cu presa al Poliţiei Olt.

O altă societate comercială, cu sediul în municipiul Caracal, a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 5.000 lei, întrucât a expediat și transportat cu o autoutilitară lemn de foc fără a deține aviz de însoțire a materialului lemnos. Cantitatea de 4,78 mc lemn foc, specia fag, a fost confiscată și predată în custodie reprezentanților Ocolului Silvic Corabia.

În urma controlui efectuat la o societate comercială din comuna Studina s-a constat că aceasta a încălcat prevederile legale prin faptul că nu a deținut registru de intrare a materialelor lemnoase și a expediat/primit în depozit cantitatea de 102 mc, fără avize de însoțire a materialelor lemnoase.

Pentru cele două fapte, societatea a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 6.000 lei și a fost obligată la plata sumei de 54.774 lei, reprezentând contravaloarea cantității de 102 metri cubi cherestea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here