Procurorii îl vor în AREST pe primarul din Izvoarele/Mişcarea pe care Parchetul Slatina a făcut-o

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina nu se lasă: ei au contestat decizia instanţei în dosarul în care primarul comunei Izvoarele, Florian Constantin, a fost reţinut, săptămâna trecută, pentru șantaj, purtare abuzivă şi instigare la abuz în serviciu şi în care judecătorii s-au opus la măsura arestului preventiv propusă de parchet.

Achitat, recent, de instanță într-un dosar penal, primarul comunei oltene Izvoarele, Florian Constantin, a fost reținut, joi seară, de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina într-o nouă cauză, de data aceasta edilul fiind acuzat de șantaj, purtare abuzivă şi instigare la abuz în serviciu. Inculpatul a fost prezentat, vinerea trecută, Judecătoriei Slatina de procurori cu propunerea de arestare preventivă, dar instanţa s-a opus acestei măsuri, dispunând în schimb măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. 

Numulţumiţi, procurorii au contestat decizia judecătorilor, contestaţia urmând să fie judecată de Tribunalul Olt.

Din ordonanţele întocmite de procurori reiese că, începând cu luna octombrie 2016, primarul Florian Constantin a început să o ameninţe pe numita Mihaela-Aurelia Zorlescu, care ocupă funcția de secretar al comunei, pentru a o determina să pună viza de control financiar preventiv propriu pe documente de plată care nu respectau dispoziţiile Ordinului Ministrului Finanţelor Publice nr. 923/2014.

„Constrângerea exercitată de către suspect s-a manifestat atât prin efectuarea de ameninţări directe cu un rău pe care persoana vătămată l-ar fi suportat în situaţia în care persoana vătămată nu-şi punea viza de control financiar preventiv propriu pe documente de plată, ameninţări efectuate în mod direct ori prin persoane interpuse, cât şi prin întocmirea de referate având ca scop declanşarea unor pretinse acţiuni disciplinare, cu privire la persoana vătămată”, se precizează într-un comunicat al Parchetului Slatina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here