Imaginile care ar putea TERIFIA pe oricine/Totul a fost filmat într-un oraş din Olt

Citeşte şi Accident rutier GRAV în Scorniceşti/Un bărbat de 34 de ani a MURIT/ Imagini de la faţa locului

Citeşte şi Procurorii îl vor în AREST pe primarul din Izvoarele/Mişcarea pe care Parchetul Slatina 

Citeşte şi Marius Oprescu, despre banii din PNDL: Nu a fost vreo alocare preferențială către Olt

Citeşte şi Incendiu de vegetaţie între Balş şi Craiova/Traficul auto se desfăşoară cu greu pe DN 65

Citeşte şi Amenzi URIAŞE aplicate de poliţiştii din Olt pentru manevre cu lemne din pădurile judeţului/FOTO

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Olt a desfășurat joi, 20 iulie, în orașul Balș, un exercițiu de alarmare publică, care a avut la bază două scenarii, izbucnirea unui incendiu la o clădire a Spitalului Balș și producerea unui cutremur puternic în zona Vrancea, care s-a simţit puternic și în județul Olt, cantina spitalului Balș fiind grav afectată.

Pentru stingerea incendiului au acționat două autospeciale de stingere cu apă și spumă de la Garda Balș și Detașamentul Slatina și echipajul SMURD Balș.

Citeşte şi Oltul primeşte peste 820 milioane lei pentru sute de proiecte de investiţii/Lista obiectivelor şi sumele alocate

O persoană a fost intoxicată ușor cu fum, evacută de echipa de căutare-salvare constituită la locul intervenției și transportată la UPU Slatina.

Pentru gestionarea efectelor cutremurului care a afectat cantina Spitalului Balș, având în vedere numărul mare de victime, la nivelul județului Olt a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

La fața locului s-au deplasat două autospeciale complexe pentru stingere și descarcerare, autospeciala pentru victime multiple, trei echipaje SMURD, o autospecială pentru descarcerare și Punctul Medical Avansat, punctul de comandă mobil, trei echipaje de la Serviciul de Ambulanță și reprezentanți de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Balș, Inspectoratul de Poliție și Inspectoratul de Jandarmi.

În urma cutremurului au fost zece persoane rănite, transportate către Spitalele Craiova, Slatina și Balș și o victimă decedată.

„Scopurile exercițiului au fost verificarea modului de cooperare între forțele participante, antrenarea structurilor participante, verificarea căilor de acces și evacuare și verificare posibilităților de amplasare a tehnicii de intervenție”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Olt, plutonierul major Alin Băsășteanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here