Revine prăpădul termic în Olt: Cod Galben de caniculă până luni/ Harta zonelor afectate

Începând de luni, Oltul este lovit, timp de trei zile, de un nou val de căldură, alături de alte 14 judeţe şi de Bucureşti. Disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și local va depăși pragul critic de 80 de unităţi.

În zilele de 22, 23 şi 24 iulie, valul de căldură va persista în toată țara, iar disconfortul termic va fi accentuat în vest, sud și sud-est și pe arii restrânse în rest, se arată într-o atenţionare meteorologică a Administraţiei Naţionale de Meteorologie. „Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și local va depăși pragul critic de 80 de unităţi”, se mai precizează în atenţionarea ANM.


În Banat, Crișana, sud-vestul Transilvaniei, cea mai mare parte a Olteniei și Munteniei vremea va fi caniculară, cu temperaturi maxime frecvent între 35 și 37 de grade, mai ridicate până în jurul a 38 de grade în extremitatea de sud-vest a teritoriului. În aceste regiuni, minimele nocturne se vor situa, local, peste 20 de grade.

În zonele de deal și de munte, în jumătatea de nord-est și pe arii mai restrânse în rest, mai ales în cursul după-amiezilor și al nopților, vor fi intervale cu instabilitate atmosferică accentuată. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here