PERCHEZIŢII de amploare în Olt /Sunt vizate firme bănuite de evaziune fiscală cu articole textile

Poliţişti din Bucureşti şi din 17 judeţe, printre care se numără şi Oltul, efectuează, sâmbătă, 45 de controale operative la punctele de lucru ale unor firme bănuite de evaziune fiscală cu articole textile, potrivit unui comunicat al Poliţiei Române. În Olt, descinderi au loc la această oră la sediul unor firme din Slatina şi Scorniceşti.

Mai exact, controalele sunt efectuate de polițiștii de investigare a criminalității economice din cadrul Poliției Capitalei și al inspectoratelor de poliție județene Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, Constanța, Dolj, Dâmbovița, Giurgiu, Hunedoara, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Olt, Suceava și Vâlcea.

Citeşte şi Ultimele momente de viaţă ale poliţistului UCIS cu mai multe lovituri de cuţit/Imagini cu puternic impact emoţional

În Olt, descinderi au loc la această oră la sediul unor firme din Slatina şi Scorniceşti.

Citeşte şi Revine prăpădul termic în Olt: Cod Galben de caniculă până luni/ Harta zonelor afectate

Din cercetări a reieșit că, pe raza municipiului Bucureşti şi a județului Ilfov, s-ar fi dezvoltat o rețea infracțională de distribuție a produselor textile, prin intermediul căreia ar fi fost valorificate aproape 50 de autotrenuri cu îmbrăcăminte și încălțăminte, fără documente legale, către comercianți din județul Ilfov, precum şi în judeţe din Moldova.

„Produsele ar fi fost importate din Turcia, prin intermediul unei societăţi cu sediul în Burgas – Bulgaria, iar ulterior, prin această societate, ar fi fost declarate livrări intracomunitare către firme din Polonia și Ungaria, care ar fi fost create pe baza unor documente de identitate falsificate, pe numele unor cetățeni chinezi”, se precizează în comunicatul Poliţiei.

Citeşte şi Poliţiştii din Olt, captură de sute de pachete cu ţigări de contrabandă

Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat la aproximativ 3.786.000 de lei, reprezentând T.V.A. și impozit pe profit.

Polițiștii au pus în aplicare nouă mandate de aducere, iar până în acest moment, față de liderul grupării și alți doi membri, s-a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore.

Citeşte şi Fosta şefă a Tribunalului Olt, Carmen Marinescu, dată afară OFICIAL din magistratură pentru corupţie

Activitățile se desfășoară cu sprijinul Direcției Generale Antifraudă Fiscală – A.N.A.F.

•••

Vineri, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice şi ai Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, au organizat, în aceeaşi cauză, o acţiune de prindere în flagrant delict a unor persoane bănuite de evaziune fiscală în domeniul comerţului cu articole textile.

Citeşte şi Accident rutier GRAV în Scorniceşti/Un bărbat de 34 de ani a MURIT/ Imagini de la faţa locului

Cei în cauză, membrii unui grup infracţional, format din 13 persoane, cu atribuţii bine determinate, a căror vârste sunt cuprinse între 27 şi 57 de ani, au fost surprinşi în timp ce descărcau un autotren cu haine, la un depozit din judeţul Ilfov.

Citeşte şi Procurorii îl vor în AREST pe primarul din Izvoarele/Mişcarea pe care Parchetul Slatina a făcut-o

Pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a persoanelor implicate, poliţiştii au efectuat vineri 25 de percheziţii domiciliare, în Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Buzău şi Constanţa, la locuinţele persoanelor bănuite (16), la societăţile comerciale angrenate în activitatea infracţională (6), precum şi la instituţii.

Citeşte şi Marius Oprescu, despre banii din PNDL: Nu a fost vreo alocare preferențială către Olt

În urma percheziţiilor, s-au ridicat documente contabile, unităţi de calcul şi aproximativ 200.000 de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here