După caniculă, Oltul a intrat sub Cod Galben de ploi torenţiale, furtuni şi grindină

După ce, vreme de trei zile, ne-am aflat sub sub prăpădul caniculei, de luni seară Oltul a intrat, alături de alte 29 de judeţe, sub zodia ploilor torenţiale, însoţite de furtuni şi grindină.

Avertizarea meteorologică de Cod Galben de vreme rea intră în vigoare luni, 24 iulie, de la ora 20.00 şi este valabilă până miercuri, 26 iulie, ora 3.00 dimineaţa.

În intervalul menţionat, în Olt şi alte 29 de judeţe (toate zonele de munte, precum şi în Banat, Crişana, Oltenia, Maramureş, Transilvania, nord-vestul Moldovei şi vestul Munteniei) vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin intensificări ale vântului cu aspect de vijelie, frecvente descărcări electrice, averse ce vor avea şi caracter torenţial şi căderi de grindină.

„În intervale scurte de timp sau prin cumulare se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi 20…25 l/mp şi ,punctiform, 50…60 l/mp”, se arată în atenţionarea meteorologilor.

Potrivit unei note a Administraţiei Naţionale de Meteorologie, astfel de fenomene se vor semnala şi în regiunile estice şi sud-estice, dar pe spaţii mai restrânse, îndeosebi în a doua parte a zilei de marţi (25 iulie) şi în prima parte a nopţii de marţi spre miercuri (25/26 iulie).

Din contră, în cursul zilei de marţi, 25 iulie, în sudul şi estul Munteniei, vestul Dobrogei, sudul şi centrul Moldovei, disconfortul termic va fi ridicat, iar temperaturile maxime se vor situa frecvent între 33 şi 35 de grade.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here