Lot important de traficanţi de droguri, „executat” de Tribunalul Olt/Condamnări la închisoare cu executare

13 dintre cei 14 traficanţi de droguri din Olt şi Teleorman, „umflaţi” de procurorii DIICOT în noiembrie 2016, trimişi ulterior în judecată pentru constituire a unui grup infracţional organizat, trafic şi consum de droguri de risc și efectuarea de operațiuni cu substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive, au fost condamnaţi, la finele săptămânii trecute, de Tribunalul Olt la închisoare cu executare. În cazul unuia dintre cei judecaţi, instanţa a decis că este de ajuns să îi aplice o pedeapsă la închisoare cu amânare.

Marius Vasilică Cheroiu, zis Timy, a primit o pedeapsă de 3 ani şi 2 luni de închisoare cu executare, Florin Alexandru Caraiman, zis Alex, a fost condamnat la 3 ani şi 8 luni de închisoare, Florin Cătălin Caraiman, zis Roky – la 2 ani şi 4 luni închisoare, Teodor Cristian Dicu, zis Cristi – la 2 ani şi 4 luni închisoare, Alexandru Dorian Rădulescu, zis Şocîte – la 2 ani şi 2 luni de închisoare, Alin Răduţ Grigore, zis Reno – la 2 ani şi 2 luni de închisoare, Cristian Ionuţ Mărinică – la 2 ani şi 6 luni de închisoare, Marcel Viorel Botofei – la 2 ani şi 2 luni de închisoare, Silviu Petru Popescu – la 2 ani şi 11 luni de închisoare, Constantin-Cornel Căldăraru –  la 1 an şi 547 zile de închisoare, Eugen Dobre – la 3 ani, 7 luni şi 3 zile de închisoare, Marius Lăcătuş – la 2 ani şi 4 luni de închisoare şi Gheorghe Defta – la 2 ani şi 4 luni de închisoare.

Singurul inculpat care a scăpat de aplicarea cu executare a pedepsei este Bogdan Nicolae Gunaru, condamnat la 3 luni de închisoare cu amânare pentru consum ilicit de droguri de risc. Pedeapsa a fost amânată pe o perioadă de supraveghere de doi ani.

Sentinţa Tribunalului Olt nu este definitivă, inculpaţii având dreptul să formuleze apel împotriva ei în termen de 10 zile de la comunicare.

Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate şi procurorii DIICOT din Olt au destructurat, miercuri, o grupare infracţională specializată în trafic de droguri de risc. Peste două kilograme de cannabis, dar şi sume de bani au fost ridicate în urma celor 10 percheziţii domiciliare efectuate, miercuri, în Olt şi Teleorman.

Din cercetări a reieşit că, din septembrie 2015, cei în cauză au comercializat aproximativ 10 kilograme de droguri și substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive, în valoare de 57.000 de lei, către diverse persoane din județele Olt și Teleorman.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here