SGA Olt, împlicat în desfăşurarea unui exerciţiu de intervenție în caz de inundații

Sistemul de Gospodărire a Apelor Olt

Administrația Bazinală de Apă Olt – Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Olt vor lua parte, miercuri, 26 iulie, la un exercițiu interbazinal de simulare a intervențiilor în situații de urgență generate de inundații.

Exerciţiul va începe miercuri, începând cu ora 11.00, în comuna Islaz, județul Teleorman, şi se va desfăşura pe râul Olt, zona pod DN 54 Corabia-Turnu Măgurele.

Adi Barbu, şeful SGA Olt

„Scopul exercițiului ţine de verificarea modului de funcționare a fluxului informațional-decizional pentru gestionarea situațiilor de urgență generate de inundații, a modului de conlucrare a tuturor structurilor implicate în gestionarea situațiilor de urgență generate de inundații și poluări, dar şi de verificarea modului în care se primesc și se transmit informații între structuri. De asemenea, se verifică şi modul de acționare a Centrelor Rapide de Intervenție implicate în cazul producerii unor inundații sau poluări, dar se testează şi timpul de reacţie al forţelor de intervenţie A.N. «Apele Române», dar şi timpul necesar pentru punerea în operă a materialelor şi mijloacelor de intervenţie specifice”, a explicat directorul SGA Olt, Adi Barbu.

Structurile implicate în organizarea şi desfăşurarea exerciţiului sunt Ministerul Apelor și Pădurilor, A.N.„Apele Române”, administraţiile bazinale Jiu, Olt, Argeş-Vedea şi Buzău-Ialomița.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here