Anunț de ULTIMĂ ORĂ al meteorologilor: Urmează zile DE FOC/Oltul, pe harta zonelor vizate

După ce, marţi, 14 judeţe vor fi lovite de un val de căldură, miercuri şi joi, 2, respectiv 3 august, judeţul Olt se va afla sub Cod Galben de caniculă, în rând cu mai bine de jumătate dintre judeţele ţării. Alte 15 judeţe se vor afla, în acelaşi nterval de timp, sub Cod Portocaliu de caniculă.

Marți, 1 august, valul de căldură se va extinde în majoritatea regiunilor, iar în Banat, Crişana, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și în sud-vestul Olteniei, vremea va fi caniculară și disconfortul termic în accentuare. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pe arii relativ extinse pragul critic de 80 de unităţi și local îl va depăși ușor. Temperaturile maxime se vor situa frecvent între 35 și 37 de grade.

Miercuri și joi , 2 și 3 august, valul de căldură se va intensifica şi va cuprinde toată țara. Vremea va fi caniculară, indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa în general peste pragul critic de 80 de unităţi, iar local minimele nocturne nu vor coborî sub 20 de grade.

În Banat, Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și în sud-vestul Olteniei disconfortul termic va fi deosebit de accentuat și se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse frecvent între 36 și 39 de grade.

În nordul și estul Olteniei, sud-estul Transilvaniei, Moldova, Muntenia și Dobrogea, disconfortul va fi ridicat, iar maximele termice se vor situa în general între 35…37 de grade. Valul de căldură va persista și la sfârșitul săptămânii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here