Val de pensionări la IPJ Olt de frica modificării Legii pensiilor militare /Alina Popescu, dată exemplu

Valul de pensionări al lucrătorilor din sistemul militarizat care se manifestă zilele acestea după ce oficialii aparatelor centrale au anunţat că legile pensiilor militare şi speciale vor fi modificate cutremură şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt, după ce mulţi dintre poliţiştii care îndeplinesc condiţiile legale şi-au depus rapoartele de pensionare.

Potrivit unor surse din cadrul IPJ Olt, zeci de rapoarte de pensionare sunt depuse zilnic de oamenii legii care doresc să beneficieze de prevederile favorabile ale legii care operează acum. Asta după ce factorii politici din cadrul coaliţiei la guvernare PSD – ALDE şi mai-marii ministerelor de profil au anunţat că legile speciale urmează să fie modificate şi că cei care vor să se pensioneze o pot face până la 15 septembrie pe actualele efecte ale legislaţiei în vigoare.

Citeşte şi Anunț de ULTIMĂ ORĂ al meteorologilor: Urmează zile DE FOC/Oltul, pe harta zonelor vizate

Numai luni, 31 iulie, la IPJ Olt au fost înregistrate 25 de rapoarte de pensionare. Asta în condiţiile în care inspectoratul se confruntă cu un serios deficit de personal.

„Există şi la nivelul judeţului Olt deficit de personal. La nivelul ofiţerilor avem un deficit de 24%, iar la nivel de agenţi, undeva la 11%, 12% la momentul actual”, declara, săptămâna trecută, într-o conferinţă de presă, şeful IPJ Olt, comisarul şef Cătălin Florescu.

Citeşte şi Costinel Alecsandrescu, prima reacţie după moartea minorului de 15 ani în lacul său din Tufeni/FOTO

Lucrătorii din structurile militarizate se pot pensiona chiar şi la 40 de ani, dacă îndeplinesc condiţiile legale. De acest drept beneficiază şi poliţiştii care lucrează în sistem operativ, unde vechimea în muncă este sporită cu şase luni la an.

Citeşte şi Federalcoop, investiţie de peste 150.000 de lei în centrul Slatinei/„Mulţumim domnului primar Moţ”/FOTO

Ministrul de interne, Carmen Dan, a anuntat că cei care se vor retrage până pe 15 septembrie vor beneficia de prevederile legii de acum. Aşadar, sunt şanse mari ca întreg sistemul militar să se confrunte cu un nou val de plecări, chiar dacă în acest moment este mare nevoie de oameni.

Toţi militarii, pompierii, poliţiştii, dar şi angajaţii serviciilor secrete care îşi vor depune cererea de pensionare după data de 15 septembrie, vor lua 65% din salariul de bază, potrivit stirileprotv.ro.

Citeşte şi Depozit de ţigări şi dulciuri, distrus de flăcări în Slatina. Incendiul a fost provocat/FOTO+VIDEO

La anunţul ministrului MAI, dar şi pentru atacul oficialului la adresa sa, Dumitru Coarnă, liderul sindicatelor din Poliţie, a avut un atac virulent, în cavalcada de acuzaţii dând şi exemplul pensionării, la o vârstă departe de pragul pensionării, a unei poliţiste din cadrul Poliţiei Olt, Alina Popescu, fost şef de serviciu în cadrul IPJ Olt până în ianuarie 2017, când a fost promovată pe un post de consilier al ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan, şi care s-a pensionat la doar 44 de ani.

Citeşte şi ALERTĂ în Olt: Mâncare cu viermi din belşug într-un restaurant din Balş / VIDEO

„Cei mai slabi miniștri de Interne din ultimii trei ani: Tobă, Tudorache și doamna Carmen Dan. Este groparul Ministerului de Interne. Doamna ministru are informații, păi pe informații vorbesc eu. Doamna ministru lucrează pe text. Eu lucrez pe informații, că mă sună de acolo și-mi spune: vezi că ne omoară ăștia. Vă dau o probă certă? La 44 de ani s-a pensionat la cerere. La cerere! Distrug pensia celor care muncesc în stradă. Bălteanu, l-au pensionat la 43 de ani. Popescu Alina. Unii lucrează la dublu. Și cu pensie și cu salariu (…) Dacă a ajuns să spună că eu sunt nu știu cum, îi recomand să plece (…) Vreau să le transmit că au adus poliția națională de râsul țării. Dacă facem o lege cum a gândit Carmen Dan cu Olguța și Vâlcov, eu am voie să trec pe roșu, dumneavoastră nu. La polițiștii locali din Iași le-au făcut 7.000 salariul de încadrare. Un tehnician criminalist cu 15 ani vechime are undeva la 2.000-2.2200 de lei. Vedeți diferențele? Asta a făcut guvernul PSD. Nu mi-e teamă de ei. Au încercat de mult să mă aresteze”, a declarat Dumitru Coarnă.

Citeşte şi Un copil din Tufeni s-a înecat în lacul de agrement al fostului preot Costinel Alecsandrescu/FOTO+VIDEO

Ieşirea la pensie a Alinei Popescu nu a avut, totuşi, loc în contextul indicat de Dumitru Coarnă. Ea a fost şef de serviciu în cadrul IPJ Olt până în ianuarie 2017, când a fost promovată pe un post de consilier al ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan. După ce Guvernul Grindeanu a picat şi după ce Carmen Dan a fost reconfirmată pe funcţie, Alina Popescu nu a mai fost reîncadrată pe funcţia din MAI în cadrul noului cabinet condus de Mihai Tudose. Între varianta de a reveni pe postul din cadrul IPJ Olt şi cea a pensionării, Alina Popescu a ales-o pe ultima, ieşind la pensie la doar 44 de ani.

Citeşte şi Trafic INFERNAL la marginea Slatinei, pe Podul Olt: „O bătaie de joc”/ FOTO+VIDEO

Citeşte şi Traseul drumului expres Craiova-Slatina-Piteşti a fost MODIFICAT / DOCUMENT

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here