Traseul drumului expres Craiova-Slatina-Piteşti a fost MODIFICAT / DOCUMENT

Traseul drumului expres Craiova-Pitești, stabilit prin Studiul de Fezabilitate din anul 2007, dată de la care a fost rezervat coridorul alocat construcției acestui proiect, a fost, recent, modificat, se arată într-un comunicat al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Modificarea de ultimă oră a documentaţiei a fost necesară după ce pe traseul iniţial a fost construită noua fabrică de fibră optică a companiei Prysmian din Slatina. 

Deoarece drumul expres are ca principal scop dezvoltarea economică și socială a zonei de sud-vest a României, CNAIR SA a găsit soluția modificării locale a traseului, astfel încât construcția lui să nu afecteze buna funcționare a activităților economice din zonă, se arată în comunicatul CNAIR.

Citeşte şi ALERTĂ Zeci de cazuri de rujeolă au fost generate, în Olt, de condiţiile din spital /VIDEO

„Această soluție va fi comunicată ofertanților, astfel încât aceștia să poată ține cont de ea în momentul elaborarii Proiectului Tehnic de execuție.  Ca atare soluția identificată de CNAIR SA nu va produce întârzieri în ceea ce privește construcția drumului expres Craiova-Pitesti și nu va necesita elaborarea unui nou Studiu de Fezabilitate.

Citeşte şi Trafic INFERNAL la marginea Slatinei, pe Podul Olt: „O bătaie de joc”/ FOTO+VIDEO

Până la momentul încheierii procedurilor de licitație pentru constructia drumului expres Craiova-Pitesti, CNAIR SA întreprinde toate demersurile necesare pentru exproprierea terenurilor destinate întregului proiect, ceea ce reprezintă un argument în plus pentru respectarea graficului de execuție”, se mai precizează în documentul citat.

Citeşte şi Accident la Slatina: Din ce a putut scăpa cu viaţă un tânăr /Imagini CUTREMURĂTOARE

Suprafețele care urmează să fie expropriate nu generează costuri suplimentare, deoarece sunt similare celor destinate traseului inițial.

Citeşte şi Fostul primar al Caracalului, Gheorghe Anghel, ÎNCHISOARE cu EXECUTARE în dosarul „Mafia de la FC Caracal”

În aceste condiții, Fabrica Prysmian nu va fi relocată și, în plus, CNAIR SA a ținut cont în stabilirea noului traseu de eventualele planuri de dezvoltare a acestei unități de producție care va avea astfel asigurat inclusiv accesul la o infrastructură majoră de transport.

Citeşte şi Conducerea CAS Olt „s-a dat” la medicii de familie: „Respectaţi-vă programul de lucru”

Drumul expres Craiova-Pitesti va contribui la dezvoltarea  economică a zonei de S-V a României și va asigura corelarea cu proiectele de mare infrastructură deja demarate la nivelul  Coridoarelor IV și IX Pan Europene.

Citeşte şi Ministerul Educației a anunțat structura anului şcolar 2017-2018

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here