Trafic INFERNAL la marginea Slatinei, pe Podul Olt: „O bătaie de joc”/ FOTO+VIDEO

Ca să ieşi din Slatina sau, dimpotrivă, să intri în oraş trebuie să ai nervi de oţel şi multă răbdare, ca şofer, la cele două capete ale podului de peste râul Olt, unde în această perioadă au loc lucrări de reparaţii din cauza mai multor gropi apărute în carosabil. Lucrările au început vineri şi se vor întinde pe toată durata lunii august. Cei care nu reuşesc să îşi controleze nervii, înjură şi dau vina pe autorităţile administraţiei publice locale şi centrale pentru că nu au reuşit să găsească soluţii pentru o refacere capitală a podului.

Citeşte şi Accident la Slatina: Din ce a putut scăpa cu viaţă un tânăr /Imagini CUTREMURĂTOARE

Cozi de sute de metri ale autoturismelor la ambele capete ale Podului Olt în aproape orice moment al zilei, pentru că circulaţia a fost restricţionată în zonă şi se circulă alternativ, pe un singur sens de mers. După ce o parte a lucrărilor de reparaţii va fi finalizată, circulaţia alternativă se va muta pe celălalt sens.

„Podul ăsta e monument istoric, are o vechime de peste un secol cred şi îi trebuie nu cârpeli de-astea, ci o reparaţie capitală bine făcută. Păi nu s-au mai făcut reparaţii şi în iarnă? Acum iarăşi s-a stricat? Păi o ţinem aşa langa?! Fă, nene, o treabă bună şi terminaţi-o cu cârpelile astea”, a spus Marin, un conducător auto căruia nervii i-au cedat, sâmbătă după-amiază, aşteptând la coadă să pătrundă pe pod, către Slatina.

Citeşte şi Fostul primar al Caracalului, Gheorghe Anghel, ÎNCHISOARE cu EXECUTARE în dosarul „Mafia de la FC Caracal”

„La noi ca la nimeni. Dacă în ăştia 27 de ani care au trecut de la Revoluţie făceau şi podul ăsta să-i stea, acum nu mai aşteptam la coada asta enormă. Trebuia să mă mişc repede, că am o urgenţă, trebuie să fac cumpărături pentru o înmormântare. …… mă-si de treabă”, spunea, iritat, un alt şofer care se grăbea spre Slatina.

Citeşte şi Conducerea CAS Olt „s-a dat” la medicii de familie: „Respectaţi-vă programul de lucru”

Circulaţia rutieră pe Podul Olt a fost închisă total în noaptea de sâmbătă spre duminică, pentru lucrările de reparaţii la cele patru gropi „răsărite” în carosabil.

Citeşte şi Accident cu două VICTIME în Olt / Una dintre victime este o fetiţă de doar cinci ani/FOTO

O altă oprire totală a circulaţiei va avea loc în noaptea de 12 spre 13 august, şoferilor fiindu-le pusă la dispoziţie o altă rută, pe DJ 546, Slatina (Catedrală) -Teslui – Moșteni – DN 64, Strejești – Pleșoiu – DJ 677, Salcia – DN 65. În rest, pe durata reparaţiilor se va circula alternativ, pe un singur sens.

Citeşte şi Veste URIAȘĂ pentru toți salariații! Ce se va MICȘORA de la 1 ianuarie 2018

Traficul pe ambele sensuri ar putea fi reluat la sfârşitul lunii august.

„Miercuri a ieşit avizul de la Poliţie şi de joi, 28 aprilie, ne-am apucat de treabă. S-a instalat semnalizarea cu restricţiile de circulaţie, pentru că se va circula alternativ, pe câte un sens de mers. Doar în weekend, în noaptea de sâmbătă spre duminică, între orele 00.00 – 06.00, circulaţia va fi oprită pe Podul Olt. O asemenea oprire va mai fi necesară şi în noaptea de 12 spre 13 august, în acelaşi interval orar. În aceste situaţii punem la dispoziţia conducătorilor auto o rută ocolitoare, respectiv DJ 546, Slatina (Catedrală) -Teslui – Moșteni – DN 64, Strejești – Pleșoiu – DJ 677, Salcia – DN 65”, a declarat Adrian Motorga, directorul Secţiei de Drumuri Naţionale Slatina.

Nu este pentru prima oară când Podul de peste Olt este băgat în acest gen de reparații. În martie, anul acesta, drumarii au fost nevoiți să găsească soluții la o fisură apărută în carosabil anul trecut și care, pentru că nu s-au făcut reparații, luase proporții de crater. Peste crater a fost fixată o placă de metal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here