Conducerea CAS Olt „s-a dat” la medicii de familie: „Respectaţi-vă programul de lucru”

Reprezentanţii conducerii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Olt i-au mustrat, vineri, pe medicii de familie veniţi la o întâlnire cu conducerea Direcţiei de Sănătate Publică, în legătură cu nerespectarea programului de lucru.

Directorul general al CJAS, Florin Ciocan, le-a atras atenţia medicilor că programul de lucru se numătă printre responsabilităţile pe care le au în rând cu drepturile ce decurg din relaţia cu Casa de Sănătate.

„Vă aduc aminte că, prin contractele pe care le aveţi cu Casa de Sănătate, v-aţi asumat nişte responsabilităţi. Sunt nişte responsabilităţi care urmează unor drepturi pe care le aveţi în relaţie cu Casa, şi ele se referă în principal la programul dumneavoastră de activitate. Să ştiţi că vara, chiar dacă e vară, asta nu înseamnă că nu avem program. Avem destule semnale în ultima perioadă din partea pacienţilor că programul de activitate se respectă aşa mai pe sărite. Nu înseamnă că nu mergeţi la program, dar nu vă respectaţi programul de lucru. Şi noi stăm la program cât avem programul. Pacienţii nu au nici o vină pentru faptul că e vară şi că sunt concedii şi că e programul mai scăzut. Pentru cei care faceţi naveta, faceţi cumva să programaţi astfel naveta astfel încât să nu existe întârzieri nici la venire şi nici la plecare. Asta cu programul nici nu o mai luăm în calcul de foarte multe ori, pentru că am considerat că atâta timp cât îşi faci meseria bine şi e totul în regulă, nu trebuie să mai îtrebăm de program. Adică, aşa la punct. fără să mai vină nimeni să îţi spună că dacă ai program până la patru, la patru fără cinci nu mai eşti acolo. Dar dacă nu eşti la unu, sau nu mai vii deloc, avem o problemă”, i-a certat şeful CJAS Olt pe medicii de familie.

Întrebaţi, la final, dacă au cumva întrebări, sutele de doctori care au venit la chemarea DSP Olt au tăcut mâlc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here