Percheziţii în Olt şi Dolj la contrabandişti de ţigări/Captură importantă de ţigarete şi bani/FOTO+VIDEO

Polițiștii de investigare a criminalității economice au depistat peste 3.100 de pachete de țigări de contrabandă, în urma a cinci percheziții domiciliare pe raza județelor Olt și Dolj. Patru persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, în vederea audierii. Un bărbat a fost pus sub control judiciar.

La data de 27 iulie a.c., Polițiști din cadrul  Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au efectuat, joi, 27 iulie, cinci percheziții domiciliare pe raza județelor Olt și Dolj, în locații cunoscute că serveau la depozitarea, în vederea comercializării, a țigărilor fără timbru fiscal de marcare.

În cadrul ac’iunilor desfășurate, polițiștii au depistat și confiscat cantitatea de 3.154 pachete de țigări (63.080 țigarete) de contrabandă și suma de 8.000 de dolari, bani ce ar fi putut rezulta din vânzarea unor asemenea produse.

„Patru persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, în vederea audierii. Împotriva unui bărbat, de 59 de ani, din municipiul Craiova, județul Dolj, a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, agentul principal Alexandra Dicu.

În cauză, au fost întocmite acte procedurale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „introducerea în sau scoaterea din țară, prin orice mijloace, a bunurilor sau mărfurilor, prin alte locuri decât cele stabilite pentru control vamal”, faptă prevăzută  și pedepsită de Codul Vamal al României.

Prejudiciul produs bugetului de stat este de 50.000 lei.

Acţiunile s-au desfășurat cu sprijinul Serviciului de Acțiuni Speciale Olt și al Inspectoratului Județean de Jamdarmi Dolj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here